Početna » Slajder » Promene u Starom Gradu: Radili smo na stabilizaciji, promenićemo koncept rada

Promene u Starom Gradu: Radili smo na stabilizaciji, promenićemo koncept rada

Stari Grad - Radnički
(Foto: KVK Radnički)

Vaterpolisti Starog Grada počeli su početkom avgusta pripreme za novu sezonu, u kojoj će, kako sada stvari stoje, igrati Prvu A ligu Srbije. Trener prvog tima, Branko Peković, rekao je za zvanični sajt kluba da se i dalje radi na sklapanju tima, ali i da su u prethodnim mesecima stručni štab i novo rukovodstvo radili na stabilizaciji kluba.

Već u junu, u saradnji sa Opštinom Stari Grad, pokrenut je veliki projekat besplatne letnje škole, koja je premašila sva očekivanja i obuku je do sada prošlo više od 200 dečaka i devojčica. U međuvremenu je dogovorena saradnja sa nekoliko škola, ali i sa Crvenom zvezdom, što će biti veoma značajno za klub sa Dorćola.

– Počeli smo da treniramo početkom meseca. Nekoliko igrača je otišlo, bilo je i pojačanja, ali ima još nekoliko momaka koje možemo i želimo da dovedemo i verujem da ćemo do kraja septembra biti kompletni – rekao je Peković.

Još uvek nije poznato da li će Stari Grad igrati u Prvoj A ligi Srbije ili Super ligi, a sve zavisi od eventualnog učešća najboljih srpskih klubova u Regionalnoj ligi.

– Ne razmišljamo o tome. Skoncentrisani smo na pripreme, kako bi što bolje i spremnije dočekali početak sezone u oktobru. Želimo da budemo u vrhu Prve A lige i da posle turbulentne sezone ovu novu iskoristimo za stabilizaciju na svim nivoima.

Stari Grad je dobio novo rukovodstvo sredinom aprila, a ubrzo nakon toga je Peković postavljen za trenera.

– Nismo uspeli da izborimo opstanak, ali to je sport. Posle toga svakako nismo sedeli skrštenih ruku, radili smo na stabilizaciji kluba i promenićemo koncept rada. Želimo da radimo sa mladim igračima, koji će nas prepoznati kao odskočnu dasku. Imamo odlične uslove na Dorćolu, radimo u dobroj atmosferi – kaže Peković.

(Foto: VK Stari Grad)

Vaterpolo klubovi Stari Grad i Dorćol su ovog leta, u saradnji sa Opštinom Stari Grad, organizovali besplatnu letnju školu za decu uzrasta od šest do petnaest godina. Ispostavilo se da je to bio pun pogodak.

– Ideja je bila da privučemo decu i da kroz letnju školu zavole vodu i vaterpolo. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa opštinom, više od 200 dečaka i devojčica je pohađalo besplatnu školu i očekujemo da od septembra većina njih nastavi da trenira u našem klubu – rekao je Peković i dodao da je klub sve to podigao na još viši nivo, pošto je, zahvaljujući Opštini, napravio saradnju i sa nekoliko škola.

Peković je trenersku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, sa kojom Stari Grad odlično sarađuje.

– Sa Zvezdom imamo dobru saradnju i ona je dragocena za nas. Neki njihovi igrači će imati priliku da se kale u Starom gradu i tako steknu neophodno iskustvo, kako bi sutra mogli da igraju u Zvezdi ili u nekim još boljim klubovima – zaključio je Branko Peković, trener seniorske ekipe Starog Grada.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.