Početna » Slajder » Promene u Starom Gradu: Radili smo na stabilizaciji, promenićemo koncept rada

Promene u Starom Gradu: Radili smo na stabilizaciji, promenićemo koncept rada

Stari Grad - Radnički
(Foto: KVK Radnički)

Vaterpolisti Starog Grada počeli su početkom avgusta pripreme za novu sezonu, u kojoj će, kako sada stvari stoje, igrati Prvu A ligu Srbije. Trener prvog tima, Branko Peković, rekao je za zvanični sajt kluba da se i dalje radi na sklapanju tima, ali i da su u prethodnim mesecima stručni štab i novo rukovodstvo radili na stabilizaciji kluba.

Već u junu, u saradnji sa Opštinom Stari Grad, pokrenut je veliki projekat besplatne letnje škole, koja je premašila sva očekivanja i obuku je do sada prošlo više od 200 dečaka i devojčica. U međuvremenu je dogovorena saradnja sa nekoliko škola, ali i sa Crvenom zvezdom, što će biti veoma značajno za klub sa Dorćola.

– Počeli smo da treniramo početkom meseca. Nekoliko igrača je otišlo, bilo je i pojačanja, ali ima još nekoliko momaka koje možemo i želimo da dovedemo i verujem da ćemo do kraja septembra biti kompletni – rekao je Peković.

Još uvek nije poznato da li će Stari Grad igrati u Prvoj A ligi Srbije ili Super ligi, a sve zavisi od eventualnog učešća najboljih srpskih klubova u Regionalnoj ligi.

– Ne razmišljamo o tome. Skoncentrisani smo na pripreme, kako bi što bolje i spremnije dočekali početak sezone u oktobru. Želimo da budemo u vrhu Prve A lige i da posle turbulentne sezone ovu novu iskoristimo za stabilizaciju na svim nivoima.

Stari Grad je dobio novo rukovodstvo sredinom aprila, a ubrzo nakon toga je Peković postavljen za trenera.

– Nismo uspeli da izborimo opstanak, ali to je sport. Posle toga svakako nismo sedeli skrštenih ruku, radili smo na stabilizaciji kluba i promenićemo koncept rada. Želimo da radimo sa mladim igračima, koji će nas prepoznati kao odskočnu dasku. Imamo odlične uslove na Dorćolu, radimo u dobroj atmosferi – kaže Peković.

(Foto: VK Stari Grad)

Vaterpolo klubovi Stari Grad i Dorćol su ovog leta, u saradnji sa Opštinom Stari Grad, organizovali besplatnu letnju školu za decu uzrasta od šest do petnaest godina. Ispostavilo se da je to bio pun pogodak.

– Ideja je bila da privučemo decu i da kroz letnju školu zavole vodu i vaterpolo. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa opštinom, više od 200 dečaka i devojčica je pohađalo besplatnu školu i očekujemo da od septembra većina njih nastavi da trenira u našem klubu – rekao je Peković i dodao da je klub sve to podigao na još viši nivo, pošto je, zahvaljujući Opštini, napravio saradnju i sa nekoliko škola.

Peković je trenersku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, sa kojom Stari Grad odlično sarađuje.

– Sa Zvezdom imamo dobru saradnju i ona je dragocena za nas. Neki njihovi igrači će imati priliku da se kale u Starom gradu i tako steknu neophodno iskustvo, kako bi sutra mogli da igraju u Zvezdi ili u nekim još boljim klubovima – zaključio je Branko Peković, trener seniorske ekipe Starog Grada.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska3300+226
Crna Gora3201+124
Gruzija3102-12
Brazil3001-330
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka3210+195
Hrvatska3210+125
Japan3102-182
Nemačka3003-130
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija3300+456
Italija3201+214
Južna Afrika3102-392
Kanada3003-270
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija3300+246
SAD320104
Australija3102+42
Kazahstan3003-380