Početna » Zanimljivosti » KEEL KUP 2021: Bela Crkva, Čačak, Sombor, Zrenjanin, Herceg Novi i Bled!

KEEL KUP 2021: Bela Crkva, Čačak, Sombor, Zrenjanin, Herceg Novi i Bled!

Keel Kup 2019
(Foto: Keel)

Keel Kup karavan će ovog leta posetiti čak tri države, pa će tako turniri u bič vaterpolu biti odigrani u u Beloj Crkvi, Čačku, Somboru i Zrenjaninu, odnosno Herceg Novom i na jezeru Bled u Sloveniji, gde je pre tačno 100 godina odigrano prvo vaterpolo prvenstvo Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca. Organizatori Keel Kupa su prošle godine imali velike planove, ali zbog pandemije nisu uspeli da ih ostvare, pa je turnir održan samo u Banja Luci, dok zbog epidemiloške situacije nije mogao da se održi u Odžacima, Čačku, Beloj Crkvi, Gradcu i Herceg Novom.

Prijave za svih šest turnira su otvorene, a vašu ekipu možete da prijavite putem email adrese nenadtomic.tnt@gmail.com.

Tradicionalno, početak karavana je rezervisan za mlade igrače, koji će posle dve sjajne godine na bazenu u Odžacima preći u prirodne vode i igraće u Somboru 25. jula. To je turnir za vaterpoliste do 18 godina i sve ekipe mogu da se prijave već sada.

Nakon toga, turnir se 30. jula vraća u svoj dom, na glavno jezero u Beloj Crkvi, gde će ekipe i publiku dočekati potpuno renovirano plivalište Vaterpolo kluba Jezero, kao i brojna druga iznenađenja, a domaćini turnira najavljuju verovatno najbolji turnir do sada, koji će trajati tri dana, od 30. jula do 1. avgusta.

Plivalište VK Jezero, Bela Crkva
Plivalište VK Jezero, Bela Crkva

U naredne dve nedelje biće odigrana još dva Keel Kupa. Najpre će 7. i 8. avgusta domaćin biti Zrenjanin, a potom će se, nakon turneje po Vojvodini, Keel Kup 14. i 15. avgusta spustiti u centralnu Srbiju, odnosno na gradsku plažu u Čačku. Spuštanjem brane na reci Morava vaterpolistima će biti omogućeno da igraju turnir u stajaćoj rečnoj vodi.

Glavni vaterpolo događaj, pored Olimpijskih igara u Tokiju, sigurno će biti Keel Kup na jezeru Bled u Sloveniji, gde se očekuje prijava velikog broja ekipa iz regiona i inostranstva. Spektakl je zakazan za 28. i 29. avgust 2021, tačno 100 godina od održavanja prvog vaterpolo prvenstva, kada je Polet iz Sombora na jezeru Bled u Sloveniji postao prvi vaterpolo šampion na ovim prostorima.

Po rečima direktora Keel Kup-a Nenada Tomića, ovaj turnir će biti nešto što vaterpolo publika nije imala priliku da vidi.

Osim što je ovakav važan jubilej u pitanju, tačno 100 godina od prvog Bleda 1921 i najave vaterpolo dominacije ekipa sa ovih prostora, ova godina donosi još lepih promena. Žurka Keel Kup prve večeri turnira, gosti iznenađenja, di-džejevi, promoteri iz sveta sporta, mediji i televizijski prenosi kao i brojni glavni sponzori turnira uz sjajnog voditelja programa su ono što će ovaj sportski vodeni cirkus lansirati u svet – kaže Tomić.

Junior Keel Kup, Odžaci 2019.
(Foto: ico.rs)

Kraj turneje rezervisan je za Jadransko more i crnogorski hram vaterpola u Herceg Novom. Na plaži Boka, odmah do čuvenog Škvera, četvrtog i petog septembra održaće se dugo očekivani Bič vaterpolo turnir Keel Kup.

Svaki Keel Kup turnir ovog leta će imati promotera za pamćenje, a jedan od njih biće i Andrija Prlainović:

–  Keel Kup postaje internacionalni vaterpolo događaj.Turnir u Sloveniji je ipak nešto posebno, jer se održava na stogodišnjicu prvog državnog Prvenstva i to će, verujem, povećati interes sponzora, publike i vaterpolu vratiti stari sjaj. Ovakav tip turnira je ono što je potrebno čitavom regionu, pre svega zemljama koje izlaze na more, ali i svim zemljama koje imaju prirodne lepe vode, jezera i reke. Moja podrška i podrška kompanije Keel će biti bezrezervna. Pozivam sve ljubitelje prirode, vaterpola i sporta da se prijave na bar jedan turnir iz serije Keel Kup – rekao je Prlainović.

Keel Kup 2021

  • Junior Keel Kup #3 – Sombor, Srbija (25.07.2021.)
  • Keel Kup #8 – Bela Crkva, Srbija (30.07.2021. – 01.08.2021.)
  • Keel Kup #9 – Zrenjanin, Srbija (07.08.2021. – 08.08.2021.)
  • Keel Kup #10 –  Čačak, Srbija (14.08.2021. – 15.08.2021.)
  • Keel Kup #11 – Bled, Slovenija (28.08.2021. – 29.08.2021.)
  • Keel Kup #12 – Herceg Novi, Crna Gora (04.09.2021. – 05.09.2021.)

Prijave su otvorene, a vašu ekipu za sve turnir možete da prijavite putem email adrese nenadtomic.tnt@gmail.com.

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.