Početna » Nacionalna selekcija » Selektor Hrvatske odredio spisak igrača za Olimpijske igre

Selektor Hrvatske odredio spisak igrača za Olimpijske igre

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske tim Tokio 2021
(Foto: hvs.hr)

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske, Ivica Tucak, odredio je spisak igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nešto ranije, spisak je objavio i selektor Crne Gore, Vladimir Gojković, a obe selekcije će igrati u grupi sa Srbijom.

Na spisku selektora Tucka su: Marko Bijač (Olimpijakos), Ivan Marcelić (HAVK Mladost), Luka Lončar (Pro Reko), Josip Vrlić (Bez kluba), Andro Bušlje (Olimpijakos), Marko Macan (Hanover), Paulo Obradović (Jug), Lovre Miloš (Bez kluba), Maro Joković (Bez kluba), Havijer Garsija (Jug), Ante Vukičević (Marselj), Luka Bukić (Jadran Split) i Loren Fatović (Jug).

U poslednjem trenutku sa spiska su otpali Toni Popadić, Luka Lozina, Hrvoje Benić, Andrija Bašić, Rino Burić i Franko Lazić.

– Odluka je pala na nešto bržu ekipu. Moja je vizija da sa igračem više u spoljnoj liniji dobijemo na brzini, a u odbrani ćemo kompenzovani sa nekim igračem, ako treba i sa centrom jer imamo sada i Obradovića koji može odigrati i na dva metra. Dakle, imamo nešto šire mogućnosti – rekao je selektor Hrvatske, Ivica Tucak i dodao:

– Odluka nije laka, ovakve nisu nikada jednostavne. Zahvalio sam se svim igračima jer su svi dali svoj maksimum na ovim pripremama. Posebno sam se zahvalio Buriću i Popadiću koji su izneli olimpijske kvalifikacije u Roterdamu. Popadiću pogotovo jer da nije bilo one njegove obrane Rusima u petercima, ne bi ni nas bilo danas na putu prema Tokiju. Ovo je ono što je sigurno za mene, pa i nakon konsultacije sa saradnicima, ono najbolje što Hrvatska može ponuditi u Tokiju – zaključio je Tucak.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace