Početna » Nacionalna selekcija » Dejan Savić objavio spisak igrača za Olimpijske igre u Tokiju

Dejan Savić objavio spisak igrača za Olimpijske igre u Tokiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije, turnir u Beogradu 2021
(Foto: waterpoloserbia.org)

Posle utakmice sa Španijom, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije saopštio je spisak igrača koji će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

To su: Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Filip Filipović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Duško Pijetlović i Đorđe Lazić, dok će u Kašivazaki otputovati i Radomir Drašović, odnosno Đorđe Vučinić, kao rezervne opcije. Ovo će biti prve Olimpijske igre za Dedovića, Rašovića i Lazića.

U Kašivazaki putuju i Drašović i Vučinić, za svaki slučaj, pošto na to imamo pravo. Što se same utakmice tiče, bitna pobeda zbog samopouzdanja, s obzirom da smo u prethodnim godinama imali velike probleme sa Španijom. Oni su još jednom pokazali da su vrhunska ekipa, da imaju neverovatan ritam i odbranu. Odigrali smo bolje krajem treće i u celoj četvrtoj četvrtini i pobedili – rekao je Savić i dodao:

Ovaj turnir nam je dobro poslužio, jer nismo igrali na finalnom turniru Svetske lige. Specifična je situacija sa našom ekipom jer su svi igrači bili u inostranstvu i tek smo 15. juna imali celu ekipu na okupu.

Srpski vaterpolisti 15. jula putuju u Japan.

Sparingovaćemo sa Crnogorcima, jer smo dobili zeleno svetlo da možemo da treniramo između sebe uz jake mere i ti sparinzi će biti izuzetno bitni pred početak Olimpijskih igara.

Srbija će u Tokiju igrati u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Australijom, Kazahstanom i Španijom.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace