Održan žreb za kvalifikacionu rundu Lige šampiona, Radnički u Budimpešti

Vaterpolo Liga šampiona

(Foto: VK Crvena zvezda)

Danas je održan žreb za kvalifikacionu rundu Lige šampiona, u kojoj će učestvovati 18 timova, među kojima je i srpski predstavnik, Radnički iz Kragujevca. Za razliku od prethodnih sezona, a zbog trenutne situacije u svetu, ove sezone će se održati samo jedna runda kvalifikacija i 18 timova će se u dva grada boriti za dva mesta u grupnoj fazi. Takođe, promenjen je format i grupne faze Lige šampiona. Biće odigrano 10 kola, ali turnirski, u tri faze na po dve lokacije, kako bi učesnici bili izolovani. Na dva turnira će biti odigrano po tri kola, a na jednom četiri.

Kvalifikacije su osmišljene tako da imaju dve glavne grupe, odnosno četiri podgrupe. U podgrupama će igrati četiri ili pet timova turnir, a zatim će se najbolje plasirane ekipe iz četiri grupe sastati u mečevima za plasman u grupnu fazu.

Domaćin grupe A biće Sirakuza. U podgrupi A1 su Ortiđa, Barselona, Steaua, Jadran Split i Primorac, dok su u podgrupi A2 Solnok, Mladost Zagreb, PAN i Idrakos.

Vaterpolisti Radničkog će igrati u Budimpešti, najpre u grupi B1, gde su još mađarski OSC, ruski Sintez, španska Terasa i francuski Turkua, a ako budu prvi, boriće se za plasman u Ligu šampiona sa najboljim iz grupe B2, u kojoj su Vuljagmeni, Breša, Oradea i Enka.

Grupa A (Sirakuza)

A1: Ortiđa, Barselona, Steaua, Jadran Split, Primorac.

A2: Solnok, Mladost Zagreb, PAN, Idrakos.

Grupa B (Budimpešta)

B1: OSC, Sintez, Radnički, Terasa, Turkoan.

B2: Vuljagmeni, Breša, Oradea, Enka.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.