Početna » Zanimljivosti » Roditelji prekinuli konferenciju Uprave VK Partizan

Roditelji prekinuli konferenciju Uprave VK Partizan

Konferencija Uprave VK Partizan
(Foto: Goran Sivački / MONDO))

Čelnici Vaterpolo kluba Partizan danas su održali konferenciju.

Povod za obraćanje medijima bilo je otvoreno pismo bivših igrača Partizana, koji su u četvrtak saopštili zahteve u vezi sa klubom, a danas su ih podržali igrači, treneri, kao i roditelji mladih igrača, koji su se okupili ispred sale i, lupajuću u staklo, uz povike „Uprava napolje“ i „Hoćemo promene“ prekinuli konferenciju za medije.

Direktorka crno-belih, Tatjana Rakas, za protest roditelja krivi Aleksndra Šoštara.

Ovo je opustrukcija u režiji Aleksandra Šoštara. Bivši igrači su dezinformisani. Kriza u klubu je ogromna i duboka, ali ne od dana kada sam ja došla u klub, a mene je zvao Šoštar i molio da dođem. Nisam došla ovde da se bogatim ili iz nekog ličnog interesa, to je ovde nemoguće – istakla je i dodala:

Znam da je Filip Filipović postavio jedini uslov da ja odem iz kluba, a da će on dovesti neke svoje ljude. Pozvan je da dođe u klub, da razgovaramo, nije došao… Šoštar ne može da ode dostojanstveno iz Partizana, očigledno.

Tatijana Rakas i Aleksandar Šoštar
(Foto: M. Antić, Sportski Žurnal)

Bilo je mnogo nepoštene igre, bojim se da se sport isprljao nepotrebno, zašto što je predsednik zbog mog neslaganja zbog finansija. Samo po sebi apsurdno je to neko nepoverenje, lobiranje, ne dozvoljava meni da skupština koja je mene birala, podnesem račun i pokažem dokumentaciju. Bio je predlog 35 od 38 članova, taj predlog nije jedino poptpisao Avramović i još dva bivša igrača. Ne mora sve da bude ružno i neprijatno, može sve i lepo da se reši, ne mora svako biti ostrašćen navijač Partizana, što se meni zamera da sam objektivna. Može se lepo reći i da ste dali sve od sebe, ali ta vaš maksimum nije dovoljan. Neka dođe neko drugi, ko će raditi bolje. Lično mislim da bez obzira na odnos koji sam razvila sa Šoštarom, on je mene zamolio da dođem i pomognem, nije mi se dopao taj njegov gest. Strategija kluba ne može da se vodi po kafićima, da se tamo poptisuju ugovori. Klub se već decenijama ne vodi u klubu. Partizan je počeo da se urušava davno, mnogo pre nego što smo Bradajić i ja izabrani u skupštinu i sve što bih mogla da kažem, iako me je sve ovo potreslo, nisam došla u Partizan ni da se bogatim i stičem ličnu korist. Imam sve papire svojih izveštaja, mogu vam pokazati to. Bilo bi neobično važno i bitno da se Soro, Filipović, Jakšić i ostali bivši igrači pojave u klubu i pomognu da se velikan iščupa iz problema.

Novinarima se obratio i predsednik Upravnog odbora Mirko Bradajić:

Pričao sam sa Filipom Filipovićem, on je tražio da ode Tatijana Rakas i rekao da će on dovesti ljude u klub. Pitao sam ga koje ljude, ali nisam dobio zadovoljavajući odgovor – rekao je Bradajić i dodao:

Drago mi je što se legende kluba interesuju za dešavanja u klubu, ali zašto se do sada nisu interesovali? Ovde mogu sve da dobiju i saznaju.

Jedan komentar

  • Odavno se pitam gde su roditelji dece koja treniraju u Partizanu? Oni najbolje znaju kakvo je stanje u klubu! Njima Rakasova i Bradajić ne mogu da sipaju prašinu u oči.
    Ovo što događa ide na dobro! U odbranu kluba treba jedinstveno da stanu SVI!
    Oglasili su se bivši igrači, legende kluba, treneri, roditelji i neka svima njima uprava proba da objasni da nije istina ono što vide svojim očima!
    Još masovnije i upravi nema spasa! To je način da se spasi klub koji je bio okosnica srpskog vaterpola iz vremena najvećih uspeha!

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska3300+226
Crna Gora3201+124
Gruzija3102-12
Brazil3001-330
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka3210+195
Hrvatska3210+125
Japan3102-182
Nemačka3003-130
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija3300+456
Italija3201+214
Južna Afrika3102-392
Kanada3003-270
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija3300+246
SAD320104
Australija3102+42
Kazahstan3003-380