Početna » Zanimljivosti » Igrači i treneri Partizana podržali legende kluba: Odbijamo svaku dalju saradnju sa Upravom

Igrači i treneri Partizana podržali legende kluba: Odbijamo svaku dalju saradnju sa Upravom

VK Partizan
(Foto: VK Partizan)

Vaterpolisti i treneri Partizana podržali su zahteve bivših igrača ovog kluba.

Legendardni vaterpolisti Partizana, među kojima su Filip Filipović, Živko Gocić, Slobodan Nikić, Dušan Mandić i drugi, u četvrtak su uputili otvoreno pismo Upravi kluba, a njihove zahteve danas su zvanično podržali i sadašnji vaterpolisti i svi treneri kluba sa Banjice. Oni su istakli ono što je već poznato, da su uslovi jako loše, da pet meseci nisu mogli da treniraju na svom bazenu, kao i da od Uprave nisu dobili ni minimalno razumevanje i da od sada odbijaju svaku dalju saradnju sa trenutnom Upravom, te da se nadaju da će do pozitivnih promena doći što pre.

Mi, igrači VK Partizan, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahteve i namere naših starijih, proslavljenih vaterpolista. Još jednom želimo iz prve ruke da ukažemo na probleme sa kojima smo se susretali, od kako smo postali prvotimci. Prethodna sezona bila je neizdrživa, više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji„, navodi se u pismu prvotimaca VK Partizan.

Dodaje se da su svaki put čekali informaciju gde će trenirati sledeće nedelje.

Kada ne bi dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu. I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo. Zbog svih ovih problema sa kojima smo se borili, veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji i ostalim našim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promenu u VK Partizan. Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom Upravom i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što pre. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha„, zakljucuje se pismu vaterpolista crno-belih.

VK Partizan
(Foto: VK Partizan)

U pismu podrške Udruženja trenera VK Partizan, koje potpisuju Mirko Petrović, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Marko Bašić, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Dušan Gajić, Nebojša Davidović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić i Uroš Predragović, ističe se da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, ali da će u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene.

Udruženje trenera održalo je sastanak na kojem je dogovoreno je da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspešno ne organizuje Skupština. Nju je potrebno da zakaže legalni predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekretarijat sa sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo omladine i sporta. Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene„, stoji u pismu trenera i dodaje se:

Dodatno, treneri će na minimum svesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspešnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović. Minimum komunikacije obuhvata sportsku problematiku (oragnizacija treninga, utakmica,putovanja) eventualne situacije u vezi sa virusom COVID-19 i Skupštine kluba u organizaciji Avramović Zorana. Treneri zahtevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera, da se pod hitno deblokira račun Udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca„, zaključuje se u psimu trenera VK Partizana.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace