Početna » Zanimljivosti » Savić: Treneri moraju da se sačuvaju jer su oni osnov svega

Savić: Treneri moraju da se sačuvaju jer su oni osnov svega

Dejan Savić
(Foto: Aleksandra Krupanič, VSS)

Selektor Srbije, Dejan Savić, nalazi se, kao i igrači, u kućnoj izolaciji zbog povratka iz Grčke. Posle mini priprema dobio je preporuku da bude 14 dana kod kuće.

– Da je dosadno jeste, da mora tako mora. A kad mora nije teško. Čitam, gledam filmove, porodica je tu. Naravno razmišljam i o vaterpolu koliko god da je to teško. Nemojte da me pitate o Olimpijskim igrama. To rešavaju mnogo jači i važniji igrači. Da bi voleli da igramo jasno je, koliko je to realno drugo je pitanje – kaže Savić za Žurnal.

Veću pažnju selektor obraća na stanje u organizaciji pre svega stručnom kadru. Ima razloga za bojazan:

– Nedavno sam uputio pismo u ime Udruženja trenera a u saradnji sa Stručnim savetom, apel predsedniku Jeleniću, članovima Upravnog odbora i što je najvažnije klubovima koji čine savez. Želeći svima dobro zdravlje apelovao sam da se ponašamo u stilu nedavnog saopštenja vaterpolo saveza da budemo kao jedan.

Poenta je u sledećem:

– Ovo geslo ne treba da bude samo u borbi protiv virusa, već i u nastojanju da očuvamo institucije saveza i klubova. Sadašnje stanje nije lako i donosi brojne opasnosti za članove saveza, za klubove, igrače, sudije i trenere. Treba da učinimo sve, da ostanemo svi na okupu i da, kada dođe vreme, nastavimo svi zajedno, kao jedan.

Savić posebno apostrofira položaj klubova:

– Sadašnja situacija umnogome remeti funkcionisanje klubova koji su i do sada uz mnogo muka opstajali. Danas, bez prihoda, teško mogu da očuvaju resurse a onda su na udaru prvo treneri mlađih kategorija.

Apel je konkretan:

– Apelujemo zbog toga, da se, koliko je to moguće zaštite, da se sačuvaju treneri jer su oni osnov i baza svega. Da pokušamo da se solidarisemo, uz veliku toleranciju, i iznad svega ,veliko strpljenje. Apelujemo, da ne bude otpuštanja, zahvaljivanja na saradnji, na čekanje nekog drugog vremena. Treneri treba da budu sigurni u svoj status. I do sada su oni pokazali da i u najtežim uslovima mogu da budu prilagodljivi situaciji i da na najvišem nivou pomognu svojim klubovima.

Zna da sve to nije lako:

– Tačno tako, sve to iziskuje ogromne napore, ali odlazak bilo kog stručnjaka na takav način je ogroman propust i veliki poraz svih nas.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska3300+226
Crna Gora3201+124
Gruzija3102-12
Brazil3001-330
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka3210+195
Hrvatska3210+125
Japan3102-182
Nemačka3003-130
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija3300+456
Italija3201+214
Južna Afrika3102-392
Kanada3003-270
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija3300+246
SAD320104
Australija3102+42
Kazahstan3003-380