Početna » Zanimljivosti » Savić: Treneri moraju da se sačuvaju jer su oni osnov svega

Savić: Treneri moraju da se sačuvaju jer su oni osnov svega

Dejan Savić
(Foto: Aleksandra Krupanič, VSS)

Selektor Srbije, Dejan Savić, nalazi se, kao i igrači, u kućnoj izolaciji zbog povratka iz Grčke. Posle mini priprema dobio je preporuku da bude 14 dana kod kuće.

– Da je dosadno jeste, da mora tako mora. A kad mora nije teško. Čitam, gledam filmove, porodica je tu. Naravno razmišljam i o vaterpolu koliko god da je to teško. Nemojte da me pitate o Olimpijskim igrama. To rešavaju mnogo jači i važniji igrači. Da bi voleli da igramo jasno je, koliko je to realno drugo je pitanje – kaže Savić za Žurnal.

Veću pažnju selektor obraća na stanje u organizaciji pre svega stručnom kadru. Ima razloga za bojazan:

– Nedavno sam uputio pismo u ime Udruženja trenera a u saradnji sa Stručnim savetom, apel predsedniku Jeleniću, članovima Upravnog odbora i što je najvažnije klubovima koji čine savez. Želeći svima dobro zdravlje apelovao sam da se ponašamo u stilu nedavnog saopštenja vaterpolo saveza da budemo kao jedan.

Poenta je u sledećem:

– Ovo geslo ne treba da bude samo u borbi protiv virusa, već i u nastojanju da očuvamo institucije saveza i klubova. Sadašnje stanje nije lako i donosi brojne opasnosti za članove saveza, za klubove, igrače, sudije i trenere. Treba da učinimo sve, da ostanemo svi na okupu i da, kada dođe vreme, nastavimo svi zajedno, kao jedan.

Savić posebno apostrofira položaj klubova:

– Sadašnja situacija umnogome remeti funkcionisanje klubova koji su i do sada uz mnogo muka opstajali. Danas, bez prihoda, teško mogu da očuvaju resurse a onda su na udaru prvo treneri mlađih kategorija.

Apel je konkretan:

– Apelujemo zbog toga, da se, koliko je to moguće zaštite, da se sačuvaju treneri jer su oni osnov i baza svega. Da pokušamo da se solidarisemo, uz veliku toleranciju, i iznad svega ,veliko strpljenje. Apelujemo, da ne bude otpuštanja, zahvaljivanja na saradnji, na čekanje nekog drugog vremena. Treneri treba da budu sigurni u svoj status. I do sada su oni pokazali da i u najtežim uslovima mogu da budu prilagodljivi situaciji i da na najvišem nivou pomognu svojim klubovima.

Zna da sve to nije lako:

– Tačno tako, sve to iziskuje ogromne napore, ali odlazak bilo kog stručnjaka na takav način je ogroman propust i veliki poraz svih nas.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Super liga Srbije

 KlubUPNIB
Radnički760118
Novi Beograd651016
Šabac650115
Crvena zvezda641113
Vojvodina740312
Partizan73049
Nais72147
Zemun62137
Stari Grad70070
Banjica70070

Proizvodi