Početna » Zanimljivosti » Radulović, Radonjić i Radojević otvorili dušu i progovorili o direktorki, platama, skupštini…

Radulović, Radonjić i Radojević otvorili dušu i progovorili o direktorki, platama, skupštini…

(Foto: www.instagram.com/office_waterpolopartizan)

U intervjuu za Sportski Žurnal, sada već bivši igrači Partizana su otvorili dušu.

Pre nekoliko dana je objavljeno da je uprava Vaterpolo kluba Partizan prvotimcima Nikoli Radonjiću, Filipu Radojeviću i Nikoli Raduloviću dala slobodu da u januarskom prelaznom roku potraže novi klub. Vaterpolisti su istakli da su od uprave tražili normalne uslove za trening, odnosno toplu vodu, dok je direktorka kluba, Tatijana Rakas, istakla da to nije istina i da klub ne može da plaća velike plate.

Igrači su u četvrtak u redakciji „Sportskog Žurnala“ delovali smireno, spremni da bez dlake na jeziku iznesu sve što se događalo u poslednjih mesec i kusur dana. Poče priča, u dahu preko sat vremena. NJih trojica a kao jedan.

– Nas je direktorka Rakas zvala u kancelariju da preuzmemo trenerku tri meseca od početka sezone ali tek pošto potpišemo sve oko skupštine. Dala nam je obimne materijale, puštala nam snimak sa nekog sastanka. Šoštar nas oko skupštine nije zaista ni jednom zvao nas ta priča uopšte nije zanimala.

Tada im je rečeno sledeće:

– Da ćemo mi, stariji, dobiti četiri plate unapred. Nisam mogao da verujem, kako mlade da pogledam u oči? Rekli smo da ne dolazi u obzir, da smo samo spletom nesrećnih okolnosti na listi za Skupštinu, da je naš posao samo u bazenu i da drugim stvarima ne želimo da se bavimo. Rekli smo joj da je slušamo jer je direktor. Ali kao da nas nije čula. Mi o sportu, a ona o sednici, nekim strujama sa ponavljanjem istih detalja.

Radonjić je kao kapiten kluba sredinom oktobra ušao u kancelriju da pita …

– Kad će da bude prva plata. Rečeno nam je: “Para nema, neće ih ni biti, jer to su obećali Šoštar i Avramović, a nisu doneli ni dinar. Direktorka ne može da donese pare već samo da ih raspoređuje“. Preneo sam to ekipi, a prvu platu smo dobili desetak dana pred skupštinu.

Nikola Radonjić, Vaterpolo klub Partizan
(Foto: Nebojša Paraušić, MN Press)

Čulo se da ste dobili premije za pobedu nad Novim Beogradom u četvrtfinalu Kupa Srbije ?

– Tačno i to se nikada nije radilo. Pa šta smo postigli? Pobedili Novi Beograd? Zbog toga premija? – kaže Radojević.

Radulović nastavlja:

– Imali smo pred sobom važne utakmice i  smatrali da sve ovo ne treba da nas tangira. Meni je doslovno rekla: „Para nema, neće ih ni biti. Kraj!“ Naravno da je to izazvalo promenu raspoloženja. Ostali smo jedinstveni mada smo razmišljali hoćemo li u vodu ili ne. Odlučili smo do kupa da se ponašamo kao da je sve normalno. Iza nas je bio trener Ćirić. Nije mu bilo lako i svaka mu čast šta je izdržao. Imao je uticaj na nas i sa celom pričom se odlično nosio.

Uključio se Filip Radojević:

– Stavke iz ugovora joj nisu na kraj pameti, Rekla nam je da nam je to Šoštar obećao, a ne ona. Odgovorio sam da se sam dogovorio sa Partizanom i sada ispada kao da je ona klub.

Filip Radojević, Partizan - Pro Reko
(Foto: Blagoje Mitrašinović)

Na sastanku posle kup utakmice Ćirić je zakazao sastanak za ponedeljak 9. decembar u 18.30. Međutim:

– Dva  sata posle skupštine nam je Ćirić javio da je smenjen. Čekali smo sastanak.

Ponedeljak, 9. decembar 18.30. Banjica.

– Došli smo na bazen, imali sami sastanak i rekli da je sada pravi trenutak oko temperature vode. Ispod 25 stepeni nema ulaska. Čekali smo da vidimo ko je trener, šta će biti sa putom na Maltu. Verovali smo da će trener kao što su ranije svi radili stati iza nas. Marko Bašić je rekao: „Nemam napismeno da sam trener, nemam ništa sa tim i radite šta hoćete“. E, sad… neki od nas su smatrali da je dogovoren samo sastanak i nismo poneli opremu. Drugi su je imali. Nesporazum. Rekao sam Bašiću da nema skakanja ako voda nije 25 stepeni. Mislim da je trebalo da nas podrži. Pozvao je Mirka Bradajića koji je sada u komisiji – kaže Radonjić.

Kako je protekao razgovor sa Mirkom Bradajićem:

– Rekao je da nas razume ali da je trenutak specifičan i zatražio period da se sve sredi. Rekli smo da hoćemo da radimo, neka obezbede drugi bazen, a mi ćemo kao i uvek, o svom trošku doći da radimo. On je završio u stilu „samo da smo se rešili ovog zla“ a to su verovatno Šoštar i Avramović.

Radulović je odmah pitako:

– Koji je to period? Kotao se pokvario u maju, a do septembra ga niste pipnuli. Koliko sad da čekamo?

VK Partizan
(Foto: VK Partizan)

U ponedeljak uveče ekipa nije skočila u vodu. Tada je naišla direktorka:

– Odmah je počela da viče na Bašića, bila je sva crvena. Nama je rekla da smo je razočarali kao ljudi, da bi da je Šoštar tu skočili. Dodala je da je sve ovo trik zbog njene pobede na sednici. Rekla je: „LJuti ste na Partizan jer se ne poštuje ugovor. Takvi nam ne trebaju i na ovom se neće završiti. Sa mnom ste završili, a voda neće biti 25 stepeni“.

Oko temeprature Radojević dodaje:

– Tu su bile razne priče. Voda je 24,2 trener kaže 24,8 a u kancelariji pišu da je 26. Pred kup nam kažu da je voda 26,8, a bila je tri stepena hladnija.

Ekipa je tada kupila dva termometra da bi sama proveravala temperaturu. Utorak ujutru. Banjica.

– Izmerio sam, bila je 25,6. Ona je videla da kao kapiten koristim termometar. Kažemo Bašiću da je dobra temepartura i da radimo. Radojević nije trenirao zbog povrede. Bašić je zakazao i uveče trening, a onda smo čuli da je Radojević postao slobodan igrač.

Utorak uveče. Banjica.

– Očekujemo da nam Bašić kao vd nešto kaže oko Radojevića. Kaže nam: „To nije moj posao“ . Smatramo da nije u redu, da treba neko da nam se obrati. Voda je bila 25,2 i stali smo na ivicu bazena. Tada je naišla direktorka.

Nastavak:

– Radulovića i mene je odvojila od ekipe sa zahtevom da pričamo. Kaže: „Stav komisije kluba jeste da ste slobodni igrači. Srećno vam bilo, nadam se da ćete kao takve igračine brzo naći klub“. Na pitanje ko je to odlučio kazala je: „Da ste ostali na Skupštini, znali bi“. Odgovorili smo da bi kao članovi trebalo to da znamo i rekla nam je imena Mirka Bradajića, Pava Vilovića i Mladena Manojlovića. Dodala je: „Ovo što ste radili je ucena, ljuti ste na Partizan i hoćemo da radimo sa decom koja hoće da treniraju“.

Tatijana Rakas i Aleksandar Šoštar
(Foto: M. Antić, Sportski Žurnal)

Ubacuje se Radulović:

– Pitao sam da li je to dobro za Partizan. Bašić je stajao pored i vodio trening. Planuo sam i pitao ga da li je spreman da nas zaštiti. Rekao je da ne zna šta da radi. „Marko bio si igrač, a sad si trener. Ja sam samo igrač. Da sam na tvom mestu znao bih šta treba“ bio je moj komentar. Osećao sam se loše, poniženo, izdano. Imali smo podršku samo momaka iz bazena. Uključila se direktorka: „Nećete vi da proveravate vodu, mogu sama da odredim koja će temperaturta da bude, po propozicijama može najniža da bude 23“. Dodala je posle da sam rekao da meni kao stomatologu ne treba Gagi kotlar da meri vodu što je neistina, Radonjić je svedok. Nastavila se prepirka, mi o sportu, a ona o novcu. Rekla je da nema ovde politike da je ona Partizan. Držala je telefon i rekao sam joj da me slučajno ne snima jer je to krivično delo. Ona je odgovorila da joj pretim. Sada mogu da kažem da smo dva sveta, nema komunikacije i verujem da je nemaju ni oni koji rade sa njom.

Radonjiću neko nije bio jasan:

– Mirko Bradajić je uvek bio nas. Šta se dogodilo ne znam. Mi smo u utorak na sastanku gde su bili Rakas, Bradajić, Manojlović… rekli da ovo nije ništa lično, da je Partizan naša kuća, da se zamenjuju teze ali da hoćemo makar osnovne uslove u vidu bazena i tople vode. Samo zagrejte vodu. Platu  nismo ni pominjali, u poslednje tri godine primili smo četiri. Oprema? Nema gaća, ranca, papuča, bade mantil, dobili smo jednu pamučnu majicu, duks, donji deo trenerke i jedne gaće nabavljene pre nekoliko godina. I sve to najviše zahvaljujući roditeljima.

Radojević pojašnjava:

– Na bazenu je uvek promaja, ne znam kada su očišćene svlačionice i teretana. Treniramo u duksu. Bazen prokišnjava, kada pada kiša curi sa plafona.

Sreda ujutru, Banjica, teretana:

– Radimo u teretani, došli smo i pored svega na bazen jer nemamo ništa napismeno. Htela je da nas zove jednog po jednog ali smo ostali zajedno. Voda je bila ispod 25. Samo smo izašli, svi kao jedan. I tu je nastao haos. Bašić je rekao u kancelariji šta smo uradili. Otišli smo da jedemo u restoran kada je došla sekretarica i rekla da mlađi igrači pođu u kancelariju. Rekli smo ili svi ili niko.

Nikola Radulović (Foto: Vaterpolo vesti)

Svi su krenuli u Trofejnu salu:

– Bradajić je stavio na sto tri papira sa našim imenima i obaveštenjem da ne mogu da ispunjavaju uslove. Kao treba da se prepadnemo. Ostali smo pri svom stavu i tražili samo da postavimo standarde i da o uceni nema ni reči.  Rakasova je odgovorila: “ Iz tehničkih razloga, zbog uništenog objekta u koji Šoštar i Avramović ništa nisu ulagali, voda neće biti ni 24,5 i ko god hoće može da ode“.

Radulović je tada pitao:

– Kakvu poruku šaljete mlađim igračima? Da li su oni sledeći? Ona je okrenula priču: „Partizan nema para za ugovore, mora finansijski rez, teška je borba da se preživi, a šest miliona evra duga. “Uz onaj naš postupak i uz činjenicu da nema novca mi smo slobodni igrači. Zamerila je Radonjiću na termometru, odgovorio sam da je to kao kapiten radio u ime ekipe. Ona jednostavno ne sluša, priča svoju priču.

Radonjić nastavlja:

– Rekla je da neće da laže igrače ni za novac ni za toplu vodu. Tražio sam da kaže šta može da znamo pa ćemo da se dogovorimo.

Radulović opisuje dalji tok sastankja:

– Okrenula se mlađim igračima, a na moju konstataciju da smo ekipa, da smo zajedno nije verovala. Kazala je da smo nas trojica buntovnici. Sve to što je pričala mlađim igračima nama je pričala pre godinu dana i to sam rekao. Pitao sam Bradajića: „Da li je posle 15 godina red da ovako budem oteran, da li je redu da pričaš dve priče. “Samo je rekao – Sve je to u cilju povratka Partizana na svoje mesto, promene su bolne nemamo izbor.“  Rekao sam mu da sve podnosimo, nema novca, hladna je voda ali da li je sistem dobar kada su generacije 92-98 izgubljene. Da li treba i ova da se izgubi. Ćutao je. Jasno je da Tatijana Rakas izvrće teze, sa nekim ljudima je u ratu, a na nama se lomi. Ne znam koja je vizija i da li Partizan treba da ide u A2 ligu.

I onda su trojica igrača koji imaju obaveštenje da klub nije sposoban da ispuni uslove ugovora otišli. Razmišljaju o ponudama koje su polako počele da stižu.

Ponuda pre Skupštine

Kup je završen u polufinalu porazom od Šapca. Posle toga momci su dobili predlog:

– Jeli  smo u restoranu kada je pozvala Radanovića i mene nudeći nam medicinsko opravdanje za slučaj da ne dođemo na skupštinu. Rekla je čak i konkretne predloge ali smo to odbili. Mislila je da smo na strani Šoštara i da bi joj nedolaskom pomogli da pobedi.

Izvor: Sportski Žurnal

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.