Početna » Zanimljivosti » Diplomirao i Sava Ranđelović: Trenerski poziv me veoma privlači

Diplomirao i Sava Ranđelović: Trenerski poziv me veoma privlači

Sava Ranđelović
(Foto: fzs.edu.rs)

Kada bi Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ od svojih sadašnjih i svršenih studenata oformio vaterpolo ekipu, bio bi to bez svake sumnje tim koji bi se na najvećim svetskim takmičenjima borio za odličja.

Jugoslav Vasović, Vlada Gojković, Živko Gocić, Branislav Mitrović, Nikola Rađen, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Radomir Drašović, Đorđe Lazić, Lazar Dobožanov… su svakako imena koja govore u prilog tome. Svi oni su se u bazenu dokazali nebrojano puta, ali su i pored brojnih sportskih obaveza pokazali da konstatno rade na sebi, da se usavršavaju i da ne zapostavljaju svoje obrazovanje. Zbog vrhunskih sportskih dostignuća ne čudi što su miljenici nacije, a zbog svog ponašanja u bazenu i van njega s razlogom pravi uzor mladima.

Do zvanja diplomirani menadžer u sportu iz ove plejade vaterpolo asova došao je i zlatni delfin – Sava Ranđelović. Nišlija, koji je sa samo 26 godina osvojio već 15 medalja sa državnim timom, od čega čak 13 zlatnih. Ranđelović je na Fakultetu za sport Univerziteta Union Nikola Tesla diplomirao „desetkom“ na temu „Vaterpolo od Atine do danas (najstariji olimpijski kolektivni sport)“.

Nosim zaista izvanredno iskustvo sa Fakulteta za sport, pre svega zbog činjenice da su nama, aktivnim sportistima, sve studentske obaveze u potpunosti prilagođene i usklađene našim sportskim aktivnostima. To je zaista dragoceno i da nije tako ja danas u rukama ne bih imao diplomu menadžera u sportu. Zato sve pohvale idu na račun ljudi koji rade na Fakultetu za sport, ali i profesorima koji su u brojnim situacijama imali razumevanje i prilagođavali se moji obavezama prema vaterpolu koje su zaista bile brojne usled zgusnutog kalendara takmičenja i velikog broja utakmica – sa ponosom kaže Ranđelović i dodaje:

S obzirom da sam se na ličnom primeru uverio da obrazovanje i sportska karijera mogu da se uporedo razvijaju, odlučio sam da na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ upišem i master i to na studijskom programu Trener u sportu. Svakako bih voleo da po završetku igračke karijere ostanem u vaterpolu i sa ove tačke gledišta trenerski poziv me veoma privlači. Svestan sam koliko je to zahtevan posao, sve je neuporedivo zahtevnije nego kada si igrač, ali želeo bih da se oprobam kao trener.

Sava Ranđelović
(Foto: fzs.edu.rs)

Zasluge za to što Ranđelović nosi zvanje diplomiranog menadžera u sportu na neki način pripadaju i njegovom velikom prijatelju i saigraču iz reprezentacije Viktoru Rašoviću:

Viktor mi je bio i cimer na brojnim takmičenjima i upravo mi je on preporučio da upišem Fakultet za sport. On je diplomirao na studijskom programu Sportsko novinarstvo i oduvek mi je sa mnogo reči hvale govorio o ovom Fakultetu. Sve što mi je govorio pokazalo se kao tačno.

Kada je reč o profesionalnim obavezama u ekipi OSC iz Budimpešte, gde su mu saigrači naši internacionalci Andrija Prlainović, Branislav Mitrović i Nemanja Ubović, Ranđelović kaže:

Sezona je praktično tek počela, ali za sada sve funkcioniše u najboljem redu. Od starta takmičarske godine zabeležili smo sve pobede u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona, a tu mislim i na kvalifikacije. Rano je davati bilo kakve prognoze, najvažnije je da nas posluži zdravlje i da u svakom trenutku budemo spremni pa ćemo videti dokle će nas to ove sezone odvesti.

Nezaobilazna tema bila je i reprezentacija čiji je Sava neizostavan član već nekoliko godina:

U januaru 2020. godine očekuje nas Evropsko prvenstvo u Budimpešti, a onda i Olimpijske igre u Tokiju za koje smo već izborili vizu. Svetska liga je promenila format takmičenja, što je za nas igrače svakako olakšavajuća okolnost zbog zaista gustog rasporeda. Smanjen je broj utakmica, očekuju nas dueli sa Holandojom u novembru u gostima i sa Hrvatima u decembru u Beogradu. Ukrštaćemo sa grupom u kojoj su Španija i Crna Gora, a pobednici tih duela će se plasirati na završni turnir. Nadam se novim uspesima sa nacionalnim timom – zaključio je Ranđelović.

Izvor: Fakultet za sport

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.