Početna » Evrokupovi » LŠ: Pobede Ferencvaroša, Pro Reka i OSC-a, sjajni Prlainović i Filipović

LŠ: Pobede Ferencvaroša, Pro Reka i OSC-a, sjajni Prlainović i Filipović

Vaterpolo Liga šampiona
(Foto: Vaterpolo vesti)

U sredu je kompletirano prvo kolo Lige šampiona.

Mečevi u grupi A igrali su se u ponedeljak i utorak, a sa četiri utakmice grupe B u sredu je kompletirano prvo kolo elitnog vaterpolo takmičenja. Bilo je interesantno u sva četiri susreta, ali bez veće neizvesnosti. Šampion Evrope, Ferencvaroš, pobedio je Hanover 15:12, uz dva pogotka Nikole Jakšića. Španska Terasa je sa 9:5 porazila Dinamo Tbilisi, za koji je jedan pogodak postigao Boris Vapenski. Mađarski OSC su do pobede protiv Mladost od 13:10 predvodili Andrija Prlainović sa četiri, Nemanja Ubović sa tri i Sava Ranđelović sa jednim pogotkom, dok je za Mladost tri puta precizan bio Miloš Ćuk. Domaćin fajnal-siksa, Pro Reko, slavio je u Francuskoj protiv Marselja sa 13:9, a najefikasniji sa četiri gola bio je Filip Filipović.

Šampion Evrope novu sezonu u Ligi šampiona otvorio je pobedom protiv Hanovera od 15:12. Sam početak meča nije obećavao za domaće, pošto su precizni bili Crnogorci iz redova Hanovera, Aleksandar Radović i Darko Brguljan. Uspeo je u završnici prvog perioda Hanover da izjednači, a posle novog pogotka Radovića, da još jednom stigne do izjednačenja. Radović i Brguljan su bili raspoloženi i u drugom periodu, ali se ispostavilo da je sredinom te četvrtine Hanover poslednji put imao prednost na meču (5:4). Usledila je serija Ferencvaroša od 5:1 do kraja prvog poluvremena, a u tom preokretu dva puta je precizan bio Nikola Jakšić. Mađarski tim je u nastavku održavao od tri do četiri gola razlike i Hanover nije uspeo da ugrozi pobedu Ferencvaroša. Gergo Zalanki je predvodio domaće, a u strelce se upisalo još osam igrača Ferencvaroša. Na drugoj strani su briljirali Radović sa pet, odnosno Brguljan sa četiri pogotka.

Andrija Prlainović, OSC - HAVK Mladost
(Foto: facebook.com/oscwaterpolo)

U derbiju prvog kola mađarski OSC je pobedio Mladost iz Zagreba rezultatom 13:10, a briljantni su bili srpski vaterpolisti. Andrija Prlainović je postigao četiri, Nemanja Ubović tri, a Sava Ranđelović jedan gol. Na drugoj strani je sa tri gola sjajan bio Miloš Ćuk. Poveli su domaći 3:1 preko Draška Brguljana, Save Ranđelovića i Alekse Ukropine. Na 4:1 je u drugom periodu povisio Prlainović, za 5:2 je precizan bio Ubović i do kraja prvog poluvremena OSC je održavao „+3“. Mladost je pripretila u trećem periodu kada je stigla do 7:6, ali su taj nalet odbili Brguljan, Balaš Erdelji i, posle pogotka Ćuka, Prlainović (10:7). Raspoloženi Miloš Lovre je smanjio na „-2“, ali je Prlainović sa još dva gola rešio pitanje pobednika.

Vaterpolo Liga šampiona, Marselj - Pro Reko
(Foto: facebook.com/CNMarseille.PageOfficielle/)

Domaćin finalnog turnira Lige šampiona i jedan od glavnih kandidata za evropsku titulu, Pro Reko, slavio je u Francuskoj protiv Marselja 13:9. Najraspoloženiji je bio kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović, strelac četiri gola. Upravo je on prvi zatresao mrežu domaćeg tima, a u završnici su pogađali Andrea Fondeli i Gonzalo Ečenike, za 3:1 posle prvih osam minuta. Alesandro Veloto je na isteku 10. minuta povisio na 4:1, ali su Francuzi preko Bogdana Đurđića prišli na 4:3. Nalet je golom iz peterca odbio Filipović, koji je precizan bio i u samoj završnici prvog poluvremena. Fondeli i trostruki strelac Nikša Dobud su uvećali razliku na 9:4, a prednost su sačuvali Petro Filjoli i Frančesko Di Fulvio. Međutim, Đurđić je svojim trećim golom vratio nadu domaćem timu (9:12) pred početak poslednje četvrtine. Ipak, jedini pogodak u tom periodu igre postigao je Filipović u svom stilu, za konačnih 13:9.

 

Terasa je pobedila Dinamo Tbilisi 9:5, a ključnu razliku domaći su stekli u drugom periodu, koji su dobili sa 6:2. Ekipa iz Gruzije, za koju nastupa Boris Vapenski, vodila je na početku i u drugom periodu je stigla do 2:2, ali su se Španci u nastavku pitali. Bernat Sanahuja i Serhi Mora su prednjačili sa po tri gola, dok je kod gostiju Fabio Baraldi postigao dva, a Vapenski jedan pogodak.

Vaterpolo Liga šampiona, 1. kolo

Grupa A

Jadran Split – Olimpijakos 8:17 (2:5, 5:4, 0:4, 1:4)
Jadran Carine – Jug 7:12 (1:1, 1:3, 2:3, 3:5)
Špandau 04 – Barseloneta 8:11 (3:2, 1:4, 2:2, 2:3)
Solnok – Sintez 13:10 (3:3, 4:3, 3:2, 3:2)

Grupa B

Ferencvaroš – Hanover 15:12 (3:3, 6:3, 4:3, 2:3)
Terasa – Dinamo Tbilisi 9:5 (1:1, 6:2, 0:1, 2:1)
OSC – HAVK Mladost 13:10 (3:1, 3:2, 4:5, 3:2)
Marselj – Pro Reko 9:13 (1:3, 3:4, 5:5, 0:1)

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.