Početna » Transferi » Radulović i Filipović pojačali Šabac, Vitorović i Bolović u Vojvodini

Radulović i Filipović pojačali Šabac, Vitorović i Bolović u Vojvodini

(Foto: Filip Bakić, VK Vojvodina)

Nova sezona u domaćim takmičenjima će biti izuzetno zanimljiva.

Pre nekoliko meseci za titulu šampiona Srbije ravnopravno su konkurisali Crvena zvezda, Šabac, Partizan i Radnički. Šapčani su na kraju osvojili duplu krunu, ali se čini da će i u novoj sezoni biti veoma zanimljivo. Šapčane če predvoditi trener Nemanja Andrić, a igrači kadar su pojačali Nemanja Matković, Dušan Vasić, kao i Marko Radulović i Radosav Filipović, koji su stigli iz Vojvodine.

Dobro se radi i u Novom Sadu. Prošle godine je na mesto predsednika došao Dragan Resanović, dok je za generalnog direktora postavljen bivši vaterpolista Marko Ćuk, koji je sezonu pre toga upravo u kapici matičnog kluba završio 20 godina dugu igračku karijeru. Jedan od bitnih koraka novog rukovodstva bio je uključivanje srpskih zlatnih olimpijaca u rad Skupštine kluba, pa su se tako više angažovali Branislav Mitrović, braća Gojko i Duško Pijetlović i Miloš Ćuk.

Čelnici još uvek rade na jačanju ekipe.

Vojvodinu su napustili golman Radosav Filipović i Marko Radulović. Njima su istekli ugovori i odlučili su da im je u interesu da karijeru nastave u Šapcu, koji je prošle sezone osvojio duplu krunu. Šapčani će igrati Regionalnu A1 ligu, a probaće i da izbore plasman u neko od evropskih takmičenja – rekao je Marko Ćuk za sajt dnevnik.rs

Zamene su već stigle:

Vratio se iz Budve golman Milan Vitorović, a umesto Radulovića iz Šapca je došao Marko Bolović. Sa još nekim igračima privodimo kraju razgovore i to je za sada od novosti što se tiče sastava.

Maslovar koordinator

Vojvodina je poznata po svojoj školi vaterpola u kojoj su tradicionalno stasavali reprezentativc. Veliki korak uradili su Novosađani dovođenjem crnogorskog stručnjaka Zorana Maslovara, koji će se baviti koordinacijom i sistematikom rada svih mlađih kategorija.

Ponosni smo na ovaj potez. Zoran je izvanredan stručnjak s velikim iskustvom. Bio je pomoćnik Petra Porobića, radio je u Rusiji i Kini, a napravio je i uspeh u Primorcu iz Kotora. On će edukovati trenere, kao i mlađe kategorije. Radimo na tome da ponovo napravimo odličnu školu vaterpola, iz koje ćemo posle pojačavati prvi tim – najavio je Ćuk.

Darko Bilić ostaće šef stručnog štaba i okupiće igrače 5. avgusta.

Prvi deo ćemo odraditi u Novom Sadu. Već tradicionalno igramo turnir u Sarajevu pa iako još ništa nije odlučeno trebalo bi da odemo opet tamo. Pored toga, imaćemo pre početka sezone sparinge sa domaćim i nekim stranim ekipama.

Vojvodina, koja je imala velikih finansijskih problema, što je na početku prošle sezone skoro dovelo do štrajka igrača i trenera, sada polako staje na noge.

Imamo odličnu saradnju sa Gradom, koji nam je izašao u susret u najkritičnijim trenucima. Finansije se polako rešavaju, za sve je potrebno vremena i ništa ne može preko noći da se popravi, ali mogu samo da kažem da se sve odvija u pozitivnom smeru – istakao je Ćuk, a prenosi portal dnevnik.rs

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.