Početna » Zanimljivosti » Održan Junior Keel Kup u Odžacima, prikupljeno više od 100 hiljada za Marinu (VIDEO)

Održan Junior Keel Kup u Odžacima, prikupljeno više od 100 hiljada za Marinu (VIDEO)

Junior Keel Kup, Odžaci 2019.
(Foto: ico.rs)

U Odžacima je prethodnog vikenda održan drugi Junior Keel Kup.

Turnir u Odžacima ovaj put je imao i humanitarni karakter, pošto je organizovan pod sloganom „Igraj srcem za Marinu“, a sredstva u visini od 102.600 dinara uplaćena su za lečenje Marine Labus iz Odžaka, koja boluje od malignog tumora. Na turniru je učestvovalo sedam ekipa, a mladi vaterpolisti rođeni 2002. godine i kasnije pokazali su da nisu šampioni samo u bazenu, već i u humanosti.

Promoter turnira, koji je i ove godine organizovan u saradnji sa kompanijom Keel, bio je bivši vaterpolista, a sada direktor VK Vojvodina, Marko Ćuk, koji je izrazio zadovoljstvo što je mogao da bude deo turnira:

Jedinstvena je prilika za građane Odžaka da pogledaju jedan ovakav turnir. U prvi plan bih stavio to što je turnir humanitarnog karaktera, gde se prikupljaju prilozi za devojku Marinu, a posle toga jedna lepa promocija vaterpolo sporta ovde u Odžacima – rekao je Ćuk.

Prvo mesto osvjila je ekipa Starog Grada, koja je u finalu pobedila Vukove iz Beograda sa 7:6. Najbolji igrač turnira je Luka Lazić iz pobedničke ekipe dok je pehar za najboljeg golmana otišao u ruke Nikole Jovanovića iz drugoplasiranog tima.

Najlepša utakmica je bila utakmica za treće mesto. Sastali su se dečaci iz Subotice podeljeni u dve ekipe, Lemuri i Slepe Šušmule. Iako je utakmica bila za bronzanu medalju, mladi vaterpolisti iz Subotice su odigrali najtratktivniju utakmicu u pet godina koliko se igra Bič vaterpolo u Srbiji. Publika je mogla da vidi sjajne poteze, pošto su mladi igrači golove postizali i glavom, nogom iz voleja, a na kraju su Šušmule slavile sa 14:13.

Junior Keel Kup, Odžaci 2019.
(Foto: ico.rs)

Zajedno sa nastupom devojčice Natalije Colić iz ekipe Plava Voda iz Valjeva, kuriozitet je bio i nastup momka iz Sjedinjenih Američkih Držav, Metju Andrjua, koji je nastupao za pobedničku ekipu  Vk Stari Grad.

Direktor Keel Kup karavana, Nenad Tomić, izrazio je veliku zahvalnost domaćinu turnira Marku Ignjatoviću, a zatim i Marku Ćuku, odnosno Mihajlu Koroliji iz VSS, ali i svim ljudima dobre volje i velikog srca koji su donirali novac za lečenje Marine Labus i kupili majice, šešire i naočare za sunce sa logom Junior Keel Kup turnira i natpisom „Igraj srcem za Marinu“.

Podršku turniru pružio je i Mihajlo Korolija, koji je došao kao predstavnik Vaterpolo saveza Srbije.

Ovaj turnir je lepa stvar za Odžake i generalno za vaterpolo. Bič vaterpolo je sport u povoju i sa ovakvim turnirima se taj sport približava narodnim masama u Srbiji. Pre svega moram istaći da je turnir zabavan, ljudi su fantastični, a organizatori su se potrudili da sve bude na visokom nivou – rekao je Korolija.

Lokalna samouprava je bila pokrovitelj turnira, a na svečanom otvaranju obratili su se organizator Marko Ignjatović i sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci Mihajlo Sujer.

Ignjatović iz sportskog udruženja „Plavi delfin“ iskoristio je priliku da se zahvali svim sugrađanima, koji su podržali humanitarnu akciju i izrazio zadovoljstvo zbog dobre posećenosti turnira.

Junior Keel Kup (Odžaci 2019.)

Stari Grad: Marica, Lazić, Grcić, Trifunović, Andrju
Vukovi: Jovanović, Živković, Jovović, Ragač, Fenrih
Slepe Šušmule: Todić, Stojanović, Filipović, Podić, Katić
Lemuri: Janić, Ivković, Konatar, Stojanović

Plasman: Stari Grad, Vukovi, Slepe Šušmule, Lemuri, Vojvodina, Plava voda, Divlja telad.

Oznake

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.