Početna » Nacionalna selekcija » Španci ubedljivi protiv Japana

Španci ubedljivi protiv Japana

Vaterpolo Evropsko prvenstvo, Španija - Grčka
(Foto: facebook.com/wp2018bcn)

Španija je u prvom kolu bila ubedljiva protiv Japana sa 18:10.

U prvoj utakmici popodnevne sesije prvog dana takmičenja na finalnom turniru Svetske lige u Beogradu, reprezentacija Španije je sa ubedljivih 18:10 pobedila Japan. Međutim, bez obzira na to što rezultatski nije bila zanimljivo, Japan je bio dobar rival u prvih 15 minuta utakmice. Selekcija sa zanimljim stilom igre mogla je da postigne još neki gol, ali su u Španci otklonili sve dileme serijom golova u završnici prvog poluvremena.

Španci su vodili 1:0 i 2:1 golovima najboljeg igrača utakmice, Alvara Granadosa Ortege. Sredinom prvog perioda na 3:1 je povisio Rodžer Tahulj, ali je svojim drugim golom na meču zaostatak smanjio Atsuši Arai, a nešto kasnije je Jusuke Inaba iz peterca poravnao na 3:3. Obe ekipe su i u prvom periodu, ali i tokom većeg dela meča, imale brojne prilike da stignu do novih golova. Treba istaći da je u pojedinim momentima sjajan na golu Japana bio Katsujuki Tanamura.

Keigo Okava je na početku druge četvrtine propustio priliku sa igračem više da Japanu donese prvo vođstvo. Na drugoj strani je iz iste situacije Felipe Perone bio precizniji. Nešto kasnije, Tahulj je povisio na 5:3, a odmah je odgovorio Okava. Ipak, usledila su tri pogotka Španije u svega 70 sekundi i posle vođstva od 8:4 bilo je jasno da će se Japan teško vratiti. Ipak, Jusuke Inaba je sa dva brza gola vratio nadu, ali je u završnici druge četvrtine Alberto Baroso pogodio za 9:6.

Španci su sjajno igrali u trećem periodu, kada su napravili novu seriju od četiri gola, poveli 13:6 i tada definitivni razrešili sve dileme. Sa druge strane, Lopez Pinedo je bio siguran na golu i zaustavio je nekoliko šuteva Japana. Do kraja se igralo rutinski na obe strane bazena, a Španija je održavala prednost.

Najefikasniji na meču bili su Španci Granados Ortega, Perone i Kompte sa po četiri gola, koliko je postigao i igrač Japana Inaba.

Vaterpolo Svetska liga – Finalni turnir (Prvi dan)

Hrvatska – Kazahstan 20:4 (5:2, 6:0, 3:0, 6:2)
Mađarska – Kanada 9:10 (1:3, 3:2, 3:4, 2:1)

Japan – Španija 10:18 (3:3, 3:6, 1:5, 3:4)

Japan: Tanamura, Date, Kopu, Šiga, Jošida, Kageta, Šimzu, Takata 1, Arai 3, Inaba 4, Okava 2, Araki, Fukušima. Selektor: Joji Omoto.

Španija: Lopez Pinedo, Munariz, Granados Ortega 4, De Toro 2, Pegado 1, Karne, Makaro 2, Miranda, Kompte 4, Roča 4, Guel 1, Garsija Urzanku, Bejar. Selektor: David Martin.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace