Početna » Nacionalna selekcija » Mandić: Hrvatska je naš najveći sportski rival, Prlainović: Ostvarili smo cilj

Mandić: Hrvatska je naš najveći sportski rival, Prlainović: Ostvarili smo cilj

Dušan Mandić, slavlje, Vaterpolo Evropsko prvenstvo
(Foto: VSS / Marcel ter Bals)

Izjave Andrije Prlainovića i Dušana Mandića.

Srbija je loše otvorila meč, nekoliko puta su srpski igrači pogodili okvir gola, a početkom drugog perioda Hrvatska je iz trećeg peterca povela 4:1. Međutim, Srbija je zaigrala onako kako ume, serijom od pet golova preokrenula, a do kraja je bilo neizvesno. Pored najboljeg igrača finalnog turnira, Filipa Filipovića, danas je sa četiri gola briljirao i Dušan Mandić.

Čestitam Hrvatskoj na lavovskoj borbi. Stvarno su nas namučili. Imali smo sreće, mogli smo da idemo na peterce, ali hvala Bogu, pobedili smo. Ja volim da igram finala, a ako neko misli da je to zato što je Hrvatska bila rival… Oni su naši najveći spotski rival. Trenutno najbolja ekipa s kojom mi uvek igramo u poslednjih 10 godina – rekao je Mandić.

Hvala publici što je ostala do samog kraja. Mnogo nam je značilo. Bili su igrač više u bazenu.

Andriju Prlainovića nije hteo šut u finalu.

Počeli smo loše, ali uspeli da se vratimo u utakmicu u drugoj četvrtini. Do kaja je bilo teško. Imali smo velikog protivnika, ali smo ostvarili naš cilj, a to je plasman u Tokio – rekao je Prlainović, koji je, upitan šta je to pokrenulo ekipu pri rezultatu 1:4, rekao da Srbija uvek igra isto.

Mnogo puta smo u prošlosti počinjali loše, ali uspevali smo da se vratimo. To je rezultat velike ekipne snage unutar ekipe i odnosa koji postoje. Još jednom smo pokazali veličinu – zaključio je Prlainović.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace