Početna » Zanimljivosti » Paolo Bareli pisao VSS i HVS: Rešite problem kao istinski sportisti

Paolo Bareli pisao VSS i HVS: Rešite problem kao istinski sportisti

Ivica Tucak i Dejan Savić, Srbija - Hrvatska
(Foto: VSS/UNIQA)

Predsednik LEN-a, Paolo Bareli, uputio je još jedno pismo VSS-u i HVS-u.

Uoči sutrašnjeg sastanka Upravnog odbora Reginalne lige, koji će se održati u Beogradu, predsednik LEN Paolo Bareli se pismom obratio čelnim ljudima saveza Srbije i Hrvatske. On je pozvao dve federacije da pokušaju da problem reše kao istinski sportisti, jer će se dve reprezentacije, ali i klubovi, još mnogo puta sastajati u budućnosti. Pismo prenosimo u celosti:

„Kao što smo ponovili u našoj zvaničnoj izjavi LEN-a, mi osuđujemo ono što se dogodilo, veoma smo ubeđeni da neprihvatljiv čin vrlo male manjine ne sme da uništi velike veze dve tako istaknute vaterpolo zemlje, kao što su Srbija i Hrvatska.

Dragi prijatelji, niko ne zna bolje od vas koliko je dug i ponekad bolan bio put kojim ste putovali pre nego što su vaterpolo mečevi postali mirni susreti gde su napetosti ostale zdrave, viđene samo u bazenu, ali više ne na tribinama i definitivno ne na takmičenjima.

Uprkos svemu što se desilo, ubeđen sam da su obe vaterpolo zajednice davno prihvatile jedna drugu i još uvek mogu da pruže ruku, bilo kada, bilo gde. Vaše briljantno sportsko rivalstvo ostalo je u okvirima fantastičnih sportskih spektakala i to se sada ne bi trebalo da menja.

Dozvolite mi da vas zamolim da rešite stvari kao istinski sportisti, da pregovarate u dobroj veri, da pronađete zajednički jezik kao što ste to učinili proteklih godina. Vaši klubovi i reprezentacije će se u narednim mesecima i godinama često suočavati jedan sa drugim, sigurno u velikim prilikama kada su u pitanju medalje.

Nadam se da će te utakmice ponuditi pravu proslavu vaterpola kao što je to bio slučaj proteklih godina. Evropska porodica vodenih sportova bi volela da vas vidi, a posebno vaše pristalice i da nastavite sa dobrim odnosima kao i obično.

Verujte u svoju mudrost i pravednost, kao i uvek“, navodi se u pismu koje je stiglo od LEN-a.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.