Vaterpolo klub Vračar organizuje 25. međunarodni Svetosavski turnir

VK Vračar

(Foto: facebook.com/vkvracar)

Vaterpolo klub Vračar u subotu 26. januara organizuje 25. međunarodni Svetosavski turnir, na kojem će učestvovati ekipe iz Turske i Srbije, a takmičiće se dečaci rođeni 2006. godine i mlađi.

Na Svetosavskom turniru učustvuju Kinalijada (Istanbul), Polet (Sombor), Požarevac i Vračar (Beograd).

Predsednik Vaterpolo kluba Vračar Miodrag Vukić istakao je da su dosadašnji turniri doprineli da se deca upoznaju sa sportom, osete drugarstvo i zajedništvo i dođu do pravih sportskih vrednosti.

„Popularizacijom vaterpola, kroz organizovanje turnira za mlađe kategorije, dobijamo proširenje baze sportista i ono što je najvažnije zdravu decu, koja stiču radne navike za ceo život. Mislim da je naš dosadašnji rad garancija uspeha i ovogodišnjeg turnira“, rekao je Vukić u ime organizatora.

Prema Vukićevim rečima, učešće turske ekipe Kinalijada trebalo bi našim vaterpolistima da bude dodatna motivacija za dalji rad i učenje, a organizatorima još jedna mogućnost da predstave Srbiju, Beograd i Vračar na međunarodnoj vaterpolo sceni.

Turnir će biti održan na plivalištu Sportskog centra Vračar, u Beogradu i počeće u subotu u 17 časova. U prvoj utakmici sastaće se Kinalijada i Polet, a u drugoj Vračar i Požarevac. Utakmica za treće mesto počeće u 18.50, a finale je zakazano za 19.15.

Svetosavski turnir organizuje Vaterpolo klub Vračar uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

1 Response

  1. nn lik kaže:

    Da li ćete nas obavestiti i o rezultatima ovog turnira? Kako je moguće da ovakav turnir bude najavljen, a da se o Partizanovom novogodišnjem turniru izveštava tek nakon podsetnika?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.