Održan regionalni seminar UVTS, Savić i Filipović gosti u Kragujevcu

Seminar Udruženja vaterpolo trenera Srbije

(Foto: infokg.rs)

Udruženje vaterpolo trenera Srbije održalo je u subotu drugi regionalni seminar.

Selektor juniorske reprezentacije Srbije i trener Radničkog, Uroš Stevanović, bio je predavač na drugom seminaru Udruženja vaterpolo trenera Srbije, koji je održan u Kragujevcu na bazenu Sportskog centra „Park“. Specijalni gosti bili su selektor seniorske reprezentacije i kapiten Srbije, Dejan Savić i Filip Filipović. Pored vaterpoliste Pro Reka, vaterpolo veštine u praksi trenerima su demonstrirali i članovi seniorske i juniorske reprezentacije iz redova Radničkog, Lazar Dobožanov, Nemanja Stanojević i Petar Mitrović.

Seminar je podeljen u dva dela, a uz tehničko-praktični na bazenu, održan je i teoretski u učionici, gde je dr Tomislav Okičić, redovni profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, govorio o značaju aerobnog treninga u mlađim vaterpolo selekcijama.

Filip Filipović

(Foto: infokg.rs)

Ovo je praktično bio drugi seminar prve faze, posle onog na finalnom turniru Kupa Srbije u Zrenjaninu za trenere iz Vojvodine. Ovoga puta okupili smo trenere regiona centralne, južne i zapadne Srbije, a u planu je da se krajem januara seminar održi i u Beogradu. Cilj nam je sistematsko rešavanje obuke trenera i igrača mlađih selekcija, koje žele da uspostave Dejan Savić i Udruženje vaterpolo trenera Srbije – rekao je Uroš Stevanović, a prenosi portal infokg.rs.

On je dodao da je velika stvar za trenere to što im je Filipović u praksi demonstrirao vežbe, a dodatne finese objasnio i jedan od najboljih svetskih trenera, Dejan Savić.

Imali smo čast da je Dejan došao da odradi jedan deo, a od izuzetnog značaja bilo je to što je Filip Filipović, kapiten reprezentacije Srbije, izdvojio vreme između praznika kako bi nam bio prezenter. To je bilo fenomenalno iskustvo za trenere regiona. Mislim da je seminar pun pogodak, a očekujem da će biti još masovnije u budućnosti – istakao je Stevanović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.