Bivši igrači pomažu Vaterpolo klubu Vojvodina

Crveno-belo veče u Novom Sadu 2018.

(Foto: Kurir)

Pre nekoliko meseci promenila se upravljačka struktura u Vaterpolo klubu Vojvodina, a novi generalni direktor i bivši kapiten ovog kluba, Marko Ćuk, najavio je pomoć bivših igrača.

Novosadski klub je dao mnogo igrača reprezentaciji, a trenutno u selekciji koju predvodi Dejan Savić Vojvodinu predstavljaju Branislav Mitrović, braća Duško i Gojko Pijetlović, odnosno Miloš Ćuk. Zlatni vaterpolisti su postali članovi Skupštine i planirano je da kroz marketinške aktivnosti pomognu klubu. Prvi korak je bilo tradicionalno crveno-belo veče, koje je održano krajem decembra.

Malo smo mi, olimpijci, više angažovaniji što se tiče funkcionisanja kluba i gledamo da ga na sve načine vratimo na stare staze i da popravimo situaciju. Nije lako, ali borimo se i borićemo se – istakao je golman Gojko Pijetlović u razgovoru za portal dnevnik.rs

Pojavljivanje na humanitarnom događaju na bazenu Slana bara samo je početak njihove misije.

Svi smo potekli iz ovog kluba, odavde smo otišli dalje, ali uvek nam je u srcu Vojvodina i zadovoljstvo nam je da pomognemo. Učinićemo sigurno mnogo više u narednom periodu, nadam se da ćemo se znatno više pojavljivati i pomagati u stasavanju nekih novih klinaca – kaže golman Šapca.

Za sada još uvek nema detaljno određenih akcija, ali najbitnije je to da su svi na raspolaganju i kada bude zatrebalo, naći će se na usluzi klubu.

Još uvek je sve u fazi razrade, ali idemo polako. Sve je trenutno u domenu planiranja, treba da se slože neke kockice, pa tek onda da se krene sa radom – poručio je Pijetlović.

On je, uz brata Duška, Branislava Mitrovića, Miloša Ćuka i Borisa Vapenskog, obradovao mališane koji su ispunili bazen i tribine na Slanoj bari tokom „Crveno–bele večeri“. Prvi put je ovom događaju prisustvovao i Slobodan Soro, bivši golman naše reprezentacije, koji je potom nosio kapicu Brazila. Novosađanin, svetski prvak iz 2009. godine, rado je prihvatio poziv kluba.

Vojvodina je uvek bila karakteristična po tome što je imala dobre klince. Kada je počeo sa radom zatvoren bazen na Spensu, daleke 1990. godine, ja sam od januara počeo da treniram. Ovakve akcije evociraju uspomene i vraćaju me na početke u Vojvodini. Klub je danas na tom mestu gde jeste, igra se A2 regionalna liga, takmiče se i mlađe kategorije. Mi koji smo ponikli ovde, ako bude prilike, na svaki način pomoći ćemo klubu da bude što bolji – rekao je Soro za dnevnik.rs

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.