Čelnici VSS obradovali novogodišnjim paketićima 1200 mališana na KiM

Poseta VSS Kosovu i Metohiji

(Foto: waterpoloserbia.org)

Čelnici Vaterpolo saveza Srbije posetili su Kosovo i Metohiju.

Dokazani prijatelji srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čelnici Vaterpolo saveza Srbije, obradovali su novogodišnjim poklonima 1.200 mališana u tri opštine na severu Kosmeta. Predsednik VSS Viktor Jelenić i generalni sekretar Nemanja Marijan uručili su najpre paketiće najmlađim stanovnicima opštine Leposavić u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ gde su im se mališani, pesmom i igrom zahvalili za pažnju i poklone koje su dobili.

Svoj deci znači pažnja i pokloni, a ovoj ovde posebno. To se danas videlo i na njihovim licima – rekao je Jelenić i preneo pozdrave i podršku svih reprezentativaca Srbije u ovom sportu

Iako nije prvi put na severu Kosmeta, zadovoljstvo ali i emocije nije mogao da sakrije sekretar Nemanja Marijan.

Veoma je dirljiv susret sa ovom dečicom i drago mi je da smo bar malo uspeli da ih obradujemo. Trudićemo se da i u narednom periodu još više mališana na Kosovu i Metohiji obradujem – rekao je Marijan i istakao da je želja „srpskih delfina“ da naredne godine ponovo posete Kosovo i Metohiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić je rekao

Zahvaljujem se u ime opština sa severa Kosmeta našim dokazanim šampionima, koji su i ovim činom pokazali da saosećaju sa našim narodom ovde i trude se da nas podrže u našoj borbi. Pokloni koje su doneli su svakako vredni, ali nam više od toga znači njihov dolazak, jer to nam pokazuje da nismo sami i da su oni, ali i čitava država Srbija, uz nas – rekao je Todić.

Za radost gotovo hiljadu mališana u severnoj Kosovskoj Mitrovici pobrinulo se rukovodstvo bratske opštine Mali Zvornik koji su više puta do sada pomagali Srbima u ovom gradu.

Prvi čovek ove opštine Zoran Jevtić podelio je novogodišnje paketiće mališanima u Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“, ali i učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ i Osnovne škole „Veljko Banašević“.

You may also like...

1 Response

  1. mira kaže:

    Izuzetno lep gest koji će našem napaćenom narodu na Kosovu puno da znači , posebno deci ! Sve pohvale VSS-u i svima koji su u ovoj akciji učestvovali . Toga nam treba u ovim teškim vremenima , međusobne solidarnosti i pomoći , onda bi se sve lakše podnelo .
    Još jednom se pokazalo da je sport oličenje dobrog , nešto na šta možemo da budemo ponosni . Treba sve učiniti da tako bude i u budućnosti !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.