Početna » Zanimljivosti » Boris Vapenski se seli u Gruziju kako bi dobio državljanstvo

Boris Vapenski se seli u Gruziju kako bi dobio državljanstvo

Boris Vapenski
(Foto: www.vlv.hu)

U poslednjih nekoliko godina sve je popularnije naturalizovanje stranih igrača, kako bi pojačali neku reprezentaciju.

Od jačih selekcija u tome prednjači Italija, za koju igraju Giljermo Molina (Španija), Gonzalo Ečenike (Argentina, Španija), Mišel Bodegas (Francuska) i Petro Filjoli (Brazil, Australija). Najbolji igrač Španije je Brazilac, Felipe Perone, Hrvatska se pojačala Havijerom Garsijom, koji je nastupao za Španiju, a pamti se i igranje Francuza, Uga Kruzije, za Crnu Goru.

Pre nekoliko dana objavili smo vest da Dušan Marković i Srđan Vuksanović igraju za Kazahstan, a iz Italije je stigla vest da će bivši vaterpolista Vojvodine, Crvene zvezde i Egera, Boris Vapenski, ove zime napustiti italijansku Ortiđu i preseliće se u Gruziju, kako bi mogao u narednoj godini igranjem za domaći tim da stekne pravo za državljanstvo i tako predstavlja ovu selekciju na Evropskom šampionatu u Budimpešti 2020. godine.

Levoruki vaterpolista igrao je za reprezentaciju Srbije, ali na njegovoj strani igraju Filip Filipović i Dušan Mandić, te nije mogao da se izbori za mesto u timu. Počeo je u Vojvodini, a potom je briljirao u kapici Crvene zvezde od 2013. do 2015. godine, kada je postao i šampion Evrope. Preselio se u Mađarsku, gde je nastupao za Eger, a pre godinu i po dana ja pojačao Ortiđu, koju sada napušta na polusezoni, a pred polufinale Kupa Evrope.

Za Gruziju već igraju Damir Crepulja, Marko Jelača i Marko Elez, a portal wpdworld.com piše da će uskoro isto učiniti i centar Fabio Baraldi.

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.