Srpske vaterpolistkinje otputovale u Barselonu, sutra protiv Nemačke

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije

(Foto: waterpoloserbia.org)

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Barselonu.

Srpske vaterpolistkinje danas su avionom otputovale u Španiju, gde već u subotu od 18 sati i 30 minuta igraju prvi, ali i najvažniji meč, protiv selekcije Nemačke. Ovo je prvo Evropsko prvenstvo van Beograda na kojem će ženska reprezentacija Srbije učestvovati.  Plasman na Šampionat Evrope izborile su pobedama protiv Ukrajine 10:8 i 6:1. Ekipu je tokom ove godine vodio Dejan Jovović koji je u junu postao v.d, a početkom jula i zvanično selektor reprezentacije.

Vratio je u tim nekoliko iskusnih igračica poput Ivane Ćorović, Jovane Pantović i Tijane Jakovljević koje su igrale pre dve godine u Beogradu. Iz tog sastava su u timu golman Vladana Klincoš, Lara Luka, Jelena Vuković i Teodora Rudić. Ostale su debitanti na zvaničnom takmičenju.

Sastav ženske reprezentacije Srbije

Igračice: Vladana Klincoš ( Vojvodina, 23.3.1990), Tijana Jakovljević (28.7.1991 Crvena zvezda), Jovana Pantović (5.2.1993, Crvena zvezda), Ivana Ćorović (20.10.1983. Crvena zvezda), Teodora Rudić (2.4.1998. Crvena zvezda), Lara Luka (25.11.2000, Dunajvaroš), Jelena Vuković (8.2.1994. bez kluba), Ana Prica (26.9.1990, Vojvodina), Nada Mandić (19.9.1997, Senteš), Nađa Novaković (3.7.2000. Crvena zvezda), Nina Josifović (17.1.2000, Crvena zvezda), Anđela Petrović (21.3.2000, Palilula), Katarina Čegar (1.6.1995, Crvena zvezda).

Stručni štab: Dejan Jovović (selektor), Dragana Ivković i Slađana Drezgić (treneri), Novica Todosijević (tim lider), dr Milena Šćepanović (lekar) i Dragana Ivković (fizioterapeut).

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije, Evropsko prvenstvo 2018.

(Foto: waterpoloserbia.org)

Prvi rival je Nemačka i po mnogim ocenama, susret koji u subotu počinje u 18:30 ima ogroman značaj za dalje takmičenje. Kako je pobeda protiv Turske gotovo izvesna, tri boda protiv Nemica donose plasman među osam što je i cilj ove ekipe.

Nemačka je disciplinovana, agresivna ekipa, posebno u odbrani. Ne smemo da se jurimo sa njima, moramo da budemo mirni. Videli smo se na turniru u Dunajvarošu. Pobedili smo ali to ništa ne znači jer nismo otkrivali karte.Verujem da smo spremni i da ćemo učiniti sve da pobedimo – kaže selektor Dejan Jovović.

Devojke su svesne značaja utakmice.

Dva puta sam igrala protiv njih na Evropskim prvenstvima i dva puta izgubila. Red je da se okrene na našu stranu. Sparingovali smo često u proteklom periodu, igrali i to su sada neizvesni susreti na gol-dva. Poznajemo se i to je dobro – kaže golman Vladana Klincoš.

Jovana Pantović je optimista:

U Dunajvarošu je bilo dobro, vodile smo tokom utakmice, nalazile dobra rešenja. Znamo šta susret znači, od njega zavisi naša sudbina na turniru.

Teodora Rudić dodaje:

Znamo se i sigurna sam da ćemo igrati još bolje nego u Dunajvarošu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.