Početna » Strane lige » Ferencvaroš poveo protiv Solnoka u finalu, Srbi odlični (VIDEO)

Ferencvaroš poveo protiv Solnoka u finalu, Srbi odlični (VIDEO)

Solnok - Ferencvaroš 2018.
(Foto: fradi.hu)

U prvom meču finalne serije u Mađarskoj, Ferencvaroš je pobedio Solnok 12:9.

Vaterpolisti Ferencvaroša, osvajači Kupa Evrope, pobedom su startovali u finalnoj seriji protiv aktuelnog šampiona Mađarske i Evrope, Solnoka. Tim iz Budimpešte do pobede je stigao zahvaljujući seriji 6:0 u drugoj i trećoj četvrtini, iako je Solnok više puta imao dva gola razlike. Srpski vaterpolisti u obe ekipe bili su odlični na startu finalne serije. Po tri puta su mrežu zatresli Andrija Prlainović i Stefan Mitrović, dva puta se u strelce upisao Slobodan Nikić, jednom Miloš Ćuk, a ne treba zaboraviti ni asistencije.

Gosti su bolje otvorili prvi meč. Posle dva minuta Živko Gocić je sjajno proigrao Tamaša Mezeija, koji je pogodio za 1:0. Minut kasnije Benc Batori je odličnim udarcem duplirao prednost, ali je ubrzo i Ferencvaroš stigao do prvog gola. Iz situacije sa igračem više, Deneš Varga je sa krila matirao Viktora Nađa. Međutim, to nije poremetilo goste, koji su preko Andrije Prlainovića stigli do trećeg pogotka. Najefikasniji igrač utakmice, Varga, već u narednom napadu smanjio je razliku i sa rezultatom 3:2 se otišlo na kraći odmor.

U uvodnim minutima druge četvrtine obe ekipe su imale po jedan peterac a srpski vaterpolisti su bili u centru pažnje. Najpre su gosti preko Prlainovića povisili na 4:2, a zatim je peterac, koji je iznudio Slobodan Nikić, u gol pretvorio Stefan Mitrović, a potom je Miloš Ćuk vratio Solnoku „+2“ (5:3). Goleada je nastavljena na drugoj strani, kada je Mitrović uposlio Nikića, a iskusni centar je sproveo loptu u mrežu. Seriju golova srpskih igrača prekinuo je Norbert Madaraš, koji je sredinom drugog perioda izjednačio na 5:5 i to je bio rezultat na kraju prvog poluvremena.

Slobodan Nikić, Ferencvaroš - Solnok
(Foto: fradi.hu)

Ferencvaroš je seriju nastavio i u trećem delu meča, kada je napravio ključnu prednost. Redom su pogađali Varga, Silard Janšik, Nikić i Mitrović, za ubedljivih 9:5, tri minuta pre kraja trećeg perioda. Gergo Zalanki je prekinuo seriju od 6:0, a u završnici te četvrtien Aron Janger je smanjio na 9:7. Mitrović je svojim trećim golom pet minuta pre kraja doneo svom timu „+3“, Prlainović je smanjio, ali vremena za nešto više nije bilo.

Deneš Varga je bio najefikasniji na meču sa četiri pogotka, a u pobedničkoj ekipi tri puta se u strelce upisao Mitrović, a dva Nikić. Kod gostiju je prednjačio Prlainović sa tri pogotka, Janger je dva puta zatresao mrežu, a Ćuk jednom.

Drugi meč igra se 16. maja, a treći tri dana kasnije.

Vaterpolo prvenstvo Mađarske, finale plej-ofa (1. meč)

Ferencvaroš – Solnok 12:9 (2:3, 3:2, 4:2, 3:2)

Ferencvaroš: Gardonji, Sedlmajer, Madaraš 1, Pohl, Vamoš 1, Širanji, Nikić 2, Jakšić, Da. Varga, De. Varga 4, Janšik 1, Mitrović 3, Nemet, Vogel.

Solnok: Nađ, Gocić, Batori 1, Zalanki 1, Hangaj, Mezei 1, Aleksić, Janger 2, Prlainović 3, Ćuk 1, Kiš, Fulop, Janšik, Kardoš.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.