Početna » Zanimljivosti » Novljani u teškoj situaciji: Niko nema pravo da u ime građana uništava simbol grada

Novljani u teškoj situaciji: Niko nema pravo da u ime građana uništava simbol grada

Đuro Marić i Vladimir Gojković
(Foto: vijesti.me)

Vaterpolo klub Jadran Carine iz Herceg Novog nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji.

Na konferenciji za novinare, koja je sazvana povodom lošeg odnosa čelnika opštine prema tom klubu, govorili su predsednik Novljana, Đuro Marić i trener Jadrana, kao i selektor Crne Gore, Vladimir Gojković. Marić je saopštio da aktuelni osvajač duple krune u Crnoj Gori i učesnik Lige šampiona nije dobio sredstva koja su planirana budžetom.

Od 150 hiljada evra koliko je bilo planirano, isplaćeno nam je 131 hiljadu i 100 evra – rekao je Đuro Marić, naglasivši da prvi put za 20 godina Jadran nije dobio planirana budžetska sredstva, a prenosi sajt vijesti.me.

Druge stvari, međutim, više bole.

Prvi put za 17 godina od kada sam u klubu ne mogu da stupim u kontakt sa gradonačelnikom. Preko 30 puta sam ga zvao, ostavljao poruke u kabinetu i ništa. Zvanično smo, kao klub, 23. novembra poslali poziv za sastanak, zatim još jedan, pa 12. januara poslednji, a nismo dobili ni odgovor – rekao je Marić.

On je potom skrenuo pažnju na situaciju u drugom crnogorskim klubovima.

– Recimo, opštine Budva i Kotor finansiraju kompletne troškove bazena u tim gradovima. Pored toga, VK Budva je dobio 245 hiljada evra od opštine, a saznali smo da će se povećati na 280 do 300 hiljada evra. To je dobro za naš vaterpolo, za konkurenciju, mi se radujemo tome, ali to je ogromna razlika u odnosu na pomoć koju mi dobijamo od Herceg Novog. Da smo bar ispoštovani u skladu sa planiranim budžetom… – ističe Marić.

Vaterpolisti Jadrana, Kup Crne Gore 2017
(Foto: pvkjadran.com)

Niko nema pravo da u ime građana uništava simbol grada. Mi ne tražimo ništa više, od korektnog odnosa. Da su čelnici grada našli petinu vremena za svoj klub, za mlade momke, za osvajače medalje od onoga što su posvetili veteranima jednog kluba iz okruženja, sve bi bilo rešeno. Ali mi sedam meseci ne možemo da se sastanemo sa ljudima iz opštine… – kaže prvi čovek kluba i dodaje:

Ne znam šta je razlog opstrukcije, to je pitanje za ljude iz opštine. Iz ovog kluba neće otići nijedna poruka koja će imati političku konotaciju.

Sa predsednikom se slaže i Vladimir Gojković, trener Jadrana.

Već tri meseca sam u čudu, a tome čudu izgleda nema kraja. Imamo minimalnu podršku, a svi smo imali pojedinačne razgovore sa ljudima iz opštine i čuli smo – da “nije da nećemo da pomognemo, doći ćemo, ali nemamo vremena…”, a znamo za kakve aktivnosti nađu vreme. Ovo je čista opstukcija. Bili smo, međutim, u težoj situaciji i nećemo tek tako dozvoliti da naša deca, od kojih su neki potencijali svetske klase, budu prinuđena da idu iz kluba – rekao je Gojković.

On je istakao da je veliki poduhvat to što Jadran igra Ligu šampiona.

To je sada veliki poduhvat, kako finansijski, tako i igrački. Mi to radimo sa najmlađom i najjeftinijom ekipom, a što je najvažnije radimo to sa našom novskom decom, koja su odrasla na Škveru – zaključio je Gojković.

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Proizvodi

Olimpijske igre

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Grčka5410349
Italija5320288
Mađarska5311297
SAD520364
Japan5104-12
Južna Afrika5005-960
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Španija55003010
Hrvatska5302166
Srbija5302246
Crna Gora5203-24
Australija5203-114
Kazahstan5005-570