Početna » Slajder » Filipović organizuje vaterpolo kamp u Parizu

Filipović organizuje vaterpolo kamp u Parizu

Vaterpolo kamp Filipa Filipovića
(Foto: ffilip10.com)

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, jedan je od organizatora vaterpolo kampa u Parizu.

Od utorka do petka u Parizu će se održati vaterpolo kamp, u organizaciji kapitena reprezentacije Srbije, Filipa Filipovića i reprezentativca Francuske, Mehdija Marzukija. Ovo je prvi kamp u organizaciji srpskog vaterpoliste, koji je istakao da ove godine nije mnogo učestvovao u organizaciji i da se nada da će to postati tradicija.

Poznato je da je ovog leta u Vrnjačkoj Banji Nikola Rađen organizovao Kamp vodenih sportova, a jedan od gostiju bio je i Filipović.

– Imao sam prilike da budem gost kampa u Vrnjačkoj Banji, za koji imam samo reči hvale. Organizovan je na zavidnom nivou i sviđa mi se način na koji se radilo sa momcima. Smatram da će imati mnogo čega da se sećaju i da pamte, jer ovo su neke stvari koje će ih pratiti kroz celu vaterpolo karijeru – rekao je kapiten reprezentacije Srbije i potom se osvrnuo na kamp u Francuskoj:

– Na neki način ću i u Parizu biti gost, jer nisam mnogo učestvovao u organizaciji kampa, koji je prvobitno trebao da bude organizovan na jednom drugom mestu. Mislim da ćemo sledeće godine imati dovoljno vremena da organizujemo tamo gde smo hteli. Videćemo do kog nivoa su ti momci stigli i šta možemo da im pokažemo. Da li će to biti samo neka animacija, ili ćemo stvarno moći da prođemo neke vaterpolo detalje.

Vaterpolo kamp Filipa Filipovića
(Foto: ffilip10.com)

Svi zainteresovani su mogli da se prijave do 15. jula.

– Nemam uvid u to koliko se igrača prijavilo, s obzirom da je promenjen koncept kampa i da će ti momci dolaziti svakog dana. Verujem da je dobar odziv, ali naravno to može i mnogo bolje. Nisam imao veliki uticaj, pa ćemo se potruditi sledeće godine da bude mnogo ozbiljnije i mnogo brojnije. Francuska broji možda i najveći broj registrovanih vaterpolista u Evropi, tako da to treba iskoristiti i koncipirati na drugi način. Pariz je bio veliki zalogaj, ali smo zbog sigurnosnih procena morali da pređemo na koncept dnevnog kampa, koji će trajati četiri dana.

Filipović ističe da bi voleo da ovo postane tradicija:

– Želja postoji, ali videćemo na kom nivou će se odvijati sama organizacija ovog kampa. Ja bih iskreno voleo da to postane tradicionalni godišnji kamp, ali moramo da sačekamo da prođe ovaj prvi kamp.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.