FINA: Vaterpolisti i Savić ponovo najbolji!

(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

(Foto: Nenad Negovanović, Olimpijski komitet Srbije)

Priznanja za vaterpolo reprezentaciju Srbije i selektora Dejana Savića pristižu gotovo svakog dana. Udruženje „Srpski krivak“ je nedavno nagradilo Savića, Fondacija Karić reprezentaciju sa selektorom na čelu, a pre toga je i Svetska asocijacija vaterpolo trenera proglasila Savića za najboljeg stručnjaka. Novo priznanje, prenosi Žurnal, stiže iz Svetske plivačke kuće (FINA).

Na Konvenciji u kanadskom gradu Vinsdoru, 4. decembra, na gala svečanosti će za najboljeg trenera u 2016. ponovo, po treći put uzastopno, biti proglašen Dejan Savić, a reprezentacija će kao i 2015. biti najbolja u konkurenciji drugih vaterpolo nacija.

Iz FINA Žurnal saznaje da kada je vaterpolo u pitanju nikakvih dilema nije bilo. I kod muškaraca i kod žena je su nagrađeni američki selektor Adam Kriokorin i reprezentacija te zemlje.

(Foto: Nenad Negovanović)

(Foto: Nenad Negovanović)

Saviću je ovo treći put uzastopno da dobija visoko priznanje. Ranije manifestacije su bile u Dohi 2014. (Filipović najbolji igrač) i Budimpešti 2015. (Srbija najbolja ekipa).

FINA je prošle godine donela odluku da ne proglašava najbolje igrače sveta već da to priznanje dobija ekipa. Srbija je čelnicima svetske organizacije olakšala posao osvojivši: Olimpijske igre 2016, Evropsko prvenstvo 2014. i 2016, Svetsko prvenstvo 2015, Svetski kup 2014. i Svetske lige 2013, 2014, 2015. i 2016.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.