Početna » Slajder » Filipović: Sastanak sa Žiletom je bio ključan, Deki je verovao u nas

Filipović: Sastanak sa Žiletom je bio ključan, Deki je verovao u nas

(Foto: Ryan Pierse/Getty Images)
(Foto: Ryan Pierse/Getty Images)

Pre skoro mesec dana, vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Riju. Srpski vaterpolisti, koji već godinama osvajaju sve što mogu, počeli su loše, a završili sjajno. Najbolji strelac i najbolji igrač u izboru novinara, Filip Filipović, u velikom intervjuu za svoj zvanični sajt pričao je o mnogim zanimljivim temama, a mi smo izdvojili samo neke delove.

Srbija posle tri meča u Riju nije imala pobedu. Meč sa Australijom odlučivao je o prolasku u četvrtfinale. Filipović je ispričao šta se dešavalo posle meča sa Brazilom.

Usledila su dva najduža dana u karijerama svih igrača. Nikada nismo toliko psihički pali, ali ono što je definitivno odlučilo ceo turnir jeste sastanak koji smo imali u onoj maloj beloj sobici na bazenu. Došli smo jutro posle utakmice i razgovarali smo sa Žiletom, koji nam je prijateljski i bratski rekao stvari koje će verovatno uvek ostati između nas. Tada smo konačno krenuli da razmišljamo na pravi način, oslobodili smo se i tog pritiska zahvaljujući njemu. Možda smo tu našli ključ za taj kavez u koji smo sami sebe zaključali, a to je, po mom mišljenju, definitivno bio ključ celog turnira. Posle utakmice sa Brazilom u svlačionici smo imali sastanak i sa Dejanom Savićem, gde nam je on rekao da i dalje veruje u nas, što je velika stvar. Imao je prava i mogao je sve da nam kaže, jer smo odrasli, zreli i formirani igrači, svesni smo svojih grešaka i situacije u koju smo doveli sebe i njega.

Filip je u nastavku pričao o mnogim zanimljivim temama, između ostalog i o polufinalu sa Italijanima, organizaciji, izjavi Andrije Prlainovića, klubovima, odnosu sa drugim sportistima i  Pro Reku, u kojem će u sledećeoj sezoni sarađivati sa Vladimirom Vujasinovićem.

Vlada ima neviđen status u klubu, jer je toliko toga dao tokom svih godina kada je nastupao za Pro Reko, pre svega svojim primerom u bazenu i van njega. Mislim da će svima nama biti velika čast, zadovoljstvo, a onda i privilegija da sarađujemo sa njim. Verujem u potpunosti da smo u pravim rukama u cilju postizanja najboljih mogućih rezultata.

Ceo intervju sa Filipom Filipovićem pročitajte na njegovom zvaničnom sajtu.

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.