Održana Skupština Vaterpolo saveza Srbije

(Foto: waterpoloserbia.org)

(Foto: waterpoloserbia.org)

U prisustvu 36 od 52 delegata danas je održana redovna sednica Skupštine VS Srbije. Izveštaj o radu izmedju dve sednice je podneo predsednik Milorad Krivokapić. Petar Đukić, predsednik VS Beograda i VK Zemun je pored čestitki za rezultate i za neke konkretne odluke vrha saveza postavio i pitanja vezana za situaciju u kojoj je u Regionalnoj ligi sada Crvena zvezda, zatim na činjenicu da je Plivački savez za Biro LEN delegirao Aleksandra Šoštara a ne Krivokapića kako je predložio VS Srbije i oko finansija obzuirom da u materijalu nije bilo izveštaja oko EP 2016.

Ispostavilo se da je nedostatak izveštaja tehnička greška. Predsednik Krivokapić je ponovio već dobro poznatu situaciju oko Crvene zvezde i načina izbora Šoštara.

Želim Šoštaru da na pravi način reprezentuje naš sport. Imao sam neke druge ideje, mislim bolje, ali sada je tako kako jeste. O Zvezdi je sve poznato. Ona je sada član A2 lige a mi smo inicirali sastanke na kojima ćemo tražiti i promenu vlasničke strukture i promenu pravilnika.

Što se duga tiče on je i dalje veliki. Medjutim igračima je ispraćen veliki deo dugovanja i do kraja godine će biti potpuno podmireni. Takodje se duguje i selektoru Saviću i Krivokapić je rekao da u realizaciji tih dugova neće biti problema.

Darko Udovičić je podneo detaljan izveštaj o EP. Konstatovana je sjajna organizacija ostvarena uz ogromne napore malog broja ljudi. Udovičić je pohvalio publiku, ambijent i pre svega učešće obe vaše reprezentacije. Takodje se zahvalio svom timu na saradnji, posebno apostrofirajući generalnog sekretara Nemanju Marijana i predsednika Milorada Krivokapića. Njegov izveštaj je prihvaćen uz aplauz.

Usvojen je izveštaj o radu kabncelarije, izveštaj Nadtornig odbora, plan aktivnosti i finansijski plan u ovoj godini kao i Pravilnik o takmičenjima kojeg je obrazložio Dejan Perišić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.