Početna » EP, Beograd 2016 » Stanojević: Neviđena dominacija

Stanojević: Neviđena dominacija

(Foto: Novosti, N. Paraušić)
(Foto: Novosti, N. Paraušić)

Nekadašnji pomoćnik Dejana Udovičića u stručnom štabu vaterpolo reprezentacije Srbije, a sada selektor selekcije Rumunije, Dejan Stanojević, rekao je za Novosti da mu je sada pomalo neobično, jer je srcem u dušom uz Srbiju.

Znam šta sam sve prošao sa momcima, koliko smo imali uspeha, čega smo se sve odricali da bismo ostvarili sjajne rezultate. Znajući koliko se ovde voli vaterpolo, nisam ni sumnjao da će „Arena“ biti puna, da će šampionat biti spektakularan i da naša reprezentacija nije slučajno tu gde jeste. Momci su sada u punoj snazi i takva dominacija dugo nije viđena – ističe Stanojević za Novosti.

Iskusni stručnjak se nada da igrače ništa neće poremetiti na njihovom putu ka trećem uzastopnom zlatu. Pre četiri godine zajedno su slavili trijumf u Ajndhovenu.

Mislim da imaju dovoljno iskustva da mogu sami sebi da nađu mir, da mogu da iznesu teret šampionata i to je ono što ih razlikuje od drugih. Sami su izgradili kult reprezentacije, tako da verujem da pritisak javnosti ne može da ih poremeti. Normalno, moraju da imaju svoj režim rada, treninga, ali sve je to njima poznato i lako će da izdrže – kaže Stanojević.

Nekadašnji strateg Vojvodine priznaje da je tek odlaskom u inostranstvo shvatio zašto je Srbija toliko bolja od drugih.

Kada sam preuzeo Rumuniju, video sam razliku u treningu, prilazu, obučenosti igrača. Tek tada sam shvatio zašto mi govorimo o sistemu, konceptu. Video sam da iskusni igrači ne znaju šta treba da urade u određenoj situaciji. Tada mi je bilo jasno da oni igraju vaterpolo zato što ga vole, a mi što znamo i želimo da pobedimo – rekao je Stanojević.

2 komentara

  • jel ima ikoji drugi komentator u srbiji nego ovi klovnovi koji nemaju pojma šta pričaju.

    • I ja se to isto pitam, strasno kakve gluposti lupa ovaj Stepić, a da ne pricamo o osnovnom znaju o tome gde koji igrač igra što bi mogao bar na netu da proveri…

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.