Početna » Slajder » Adžić: Sramno je koliko je u Partizanu loša finansijska situacija, Vujasinović je vrhunski trener

Adžić: Sramno je koliko je u Partizanu loša finansijska situacija, Vujasinović je vrhunski trener

(Foto: Starsport)
(Foto: Starsport)

Pre nekoliko meseci na Banjicu, u Partizan, stigao je mladi Danilo Adžić, juniorski reprezentativac Crne Gore i sada već bivši vaterpolista Primorca iz Kotora. Kao i u prethodnom klubu, Adžića je i u Partizanu dočekala teška finansijska situacija. Još jedna stvar je zajednička Primorcu i Partizanu – bili su šampioni Evrope u skorijoj prošlosti. Primorac 2009. godine, a Partizan dve godine kasnije.

Mladi Adžić je u intervjuu za portal sansasport.com govorio o teškoj situaciji u klubu sa Banjice.

– Dobro je poznato da je Patrizan jedan od najvećih svetskih vaterpolo klubova, uz to i najtrofejniji i najuspešniji srpski sportski kolektiv i zaista sramno je koliko je u takvom klubu loša finansijska situacija i to što niko neće da stane iza svega – istakao je Adžić na početku razgovora, a onda i slikovito dočarao kakvo je stanje u Beogradu.

– Pre par dana smo ostali bez uslova za rad tako što je pukla cev i nestalo je mazuta za grejanje vode. Sva sreća pa je Crvena zvezda izašla u susret i pomogla nam  tako što smo podelili termine na njihovom bazenu. Svetski vaterpolo drma kriza, ali u Srbiji je stanje alarmantno – pitanje je vremena kada će se stati sa uspesima i kada ce sve pući.

Ipak, ni loši uslovi ne utiču na igrače i stručni štab Partizana…

– Došao sam ovde sa namerom da napredujem i napravim što bolju karijeru kasnije – sva sreća pa su ljudi u klubu toliko predani da ne reaguju uopšte na tu lošu situaciju – objasnio je Partizanov „broj 12“.

Na pitanje mogu li se uporediti uslovi koje je imao u Primorcu sa onima u Partizanu rekao je:

– Uslovi nisu puno bolji, kao što sam rekao. Bazen nije u puno boljem stanju, čak je i voda hladnija nego u kotorskom što je skoro nemoguće. Ipak, kada je u pitanju rad moglo bi se uporediti… Dosta je bolja ekipa, ozbiljnije se pristupa, drugačiji je mentalitet – valjda je zato Srbija i najuspešnija u ovom sportu – jasan je Adžić.

Na kraju je mladi vaterpolista kazao kako je raditi sa velikim Vladom Vujasinovićem.

Sigurno čast i privilegija. Jedan je od najboljih igrača svih vremena, danas je vrhunski trener. On je praktično spona koja sve ovo održava na jako visokom nivou zaključio je Adžić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.