Početna » Slajder » Filipović: Ekipa ima dušu, znamo koliko vredimo

Filipović: Ekipa ima dušu, znamo koliko vredimo

filip filipovic

U subotu, 10. oktobra, u Žurnalovom magazinu objavljen je intervju sa najboljim igračem sveta, Filipom Filipovićem, sa kojim je razgovarao novinar Dejan Stevović. Danas je intervju objavljen i na zvaničnom sajtu Filipovića, a mi ćemo izdvojiti samo deo.

Ako ste u Bergamu bili pod imperativom, u Kazanju na svetskom ste trebalo da budete rasterećeni. Kad ono, dominacija nezapamćena od strane jedne ekipe na jednom takvom takmičenju.

– Kazanj je još jedan stepenik ekipe u sazrevanju, potvrda nespornog kvaliteta i dominacije u svetskom vaterpolu. Jeste, bili smo rasterećeni što se tiče olimpijske norme ali i sa sopstvenim pritiskom i pritiskom koji nam drugo godinama nameću da mora da se dođe visokog plasmana. Tu mislim na javnost, na savez ali i na ostatak sveta koji , na taj način, želi da nam oteža put. To je pritisak kontinuiranog osvajanja medalja. A mi od 2006. nismo na tronu bili samo dva puta, oba puta na šampionatima sveta, u Melburnu i Barseloni.

Kako ste pobedili te pritiske ?

– Jednostavno, znamo koliko vredimo. I u pokazivanju te vrednosti smo imali na umu da i drugi žele zlato, da i drugi treniraju i igraju kvalitetno, skoro dobro kao mi.

Složićeš se da u planovima posle Barselone nisu bile predviđena odsustva Udovičića, Rađena… U igri a očigledno i rezultatima se to nije osetilo.

– I tu je objašnjenje jednostavno. Ekipa ima dušu i to je zasluga svih igrača i stručnog štaba. Kada kažem igrača mislim i na one koji su, pred vratima. Mi smo velika zajednica i hvala Bogu što nas ima mnogo. Ako nekoga nema tu je zamena koja će dati i više od očekivanog da nadomesti nedostatak određenog igrača. Dakle, najvažnije je da ekipa, bez obzira na imena koja su tu, ima dušu.

Kompletan intervju možete pročitati na zvaničnom sajtu Filipa Filipovića.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.