Početna » Slajder » Botafogo šampion Brazila, Soro proglašen za najboljeg golmana

Botafogo šampion Brazila, Soro proglašen za najboljeg golmana

(Foto: Privatna arhiva Slobodana Sora)
(Foto: Privatna arhiva Slobodana Sora)

Vaterpolisti Botafoga su pobednici prvenstva Brazila, a peharu se radovao i Slobodan Soro, koji je proglašen za najboljeg golmana, baš kao i prošle godine, prenosi Sportski Žurnal.

Na takmičenju koje je održano tokom septembra klub za koji brani  Soro je u prvom krugu savladao redom: Flamengo 13:3, Pineiros 13:5, Paineras 10:6 i Pulistano 9:5 dok je izgubljen meč od dosadašnjeg prvaka Sesija 6:5. U drugom delu sve pobede protiv: Flamenga 18:4, Pineirosa 6:3, Paneirsa 13:5, Sesija 14:13, i Paulistana 11:9.

U polufinalu Sesi je savladao Paulistano 8:7 dok je Botafogo bio bolji od Pineirosa 13:9. U meču za titulu Botafogo je slavio protiv Sesija 11:10.

Posle tri titule Pineirosa i Fluminensea i prošple godine Sesija, Botafogo je sada prvi put najbolji u zemlji budućih Olimpijskih igara.

Bilo je zanimljivo i uvek je lepo kada se osvoji titula. Sada stižem u Beograd ali se već u decembru vraćam za Brazil – rekao je Soro za Žurnal.

Nekadašnji reprezentativni golman je proglašen za najboljeg čuvara mreže baš kao i 2014. kada je bio golman Fluminensea.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace