Početna » Slajder » Jadran dobio generalnog sponzora, novo ime i predstavio ekipu

Jadran dobio generalnog sponzora, novo ime i predstavio ekipu

(Foto: radiojadran.com)

Jadran iz Herceg Novog posle osam godina dobio je novog generalnog sponzora, ali i novo ime. U naredih pet godina glavni sponzor šampiona Crne Gore biće kompanija “Carine d.o.o” iz Podgorice, a klub će se zvati PVK Jadran Carine.

Na konferenciji za medije saopšteni su i detalji ugovora, pa će tako Jadran Carine godišnje od generalnog sponzora dobijati 80.000 evra. Ugovor o petogodišnjem sponzorstvu potpisali su predsednik PVK Jadran Carine, dr Đuro Marić i vlasnik kompanije, Čedo Popović.

Na Škveru je u utorak predstavljena i ekipa Jadrana Carine za sezonu 2015/2016. Kao što je već od ranije poznato, pojačanja su Nikola Janović, Željko Kovačić, Miroslav Ranđić i Aleksa Petrovski.

Iza nas su godine koje su predstavljale veliku borbu da se klub održi i Jadran je dobio podršku kakvu za 90 godina postojanja zalužuje. Kompanija Carine je jedan od najvećih investitora u opštini Herceg Novi i koja je iskazala spremnost das bude generalni sponzor uspešnog kolektiva. Razgovori sa Čedom Popovićem su bili jako kratki i jako uspešni – kazao je predsednik PVK Jadran Carine, dr Marić, a prenosi radiojadran.com.

Ovaj portal navodi da poslednjih godina maksimalna uplata koja je stizala na račun Jadrana iz lokalnih firmi nije bila veća od 20 hiljada evra. Carine su se obavezale i da animiraju ostale partnere i sponzore da pomognu klubu.

Narednih mesec dva rešićemo i nagomilane dugove u kolektivu koji je osam godina bio bez generalnog sponzora. To zaslužuju igrači i uprava koji su se maksimalno borili da opstanu i koji nisu zbog loše materijalne situacije ni štrajkovali niti pokušali da sabotiraju, već su donosili rezultate – kazao je Čedomir Popović i potom odgovorio na zahtev novinara da obrazloži odluku da bude generalni sponzor kluba.

(Foto: radiojadran.com)

Nisam nikom hteo da zatvorim usta ovim, niti ima razloga. Sve što sam uradio ovde, nije ništa mimo zakona i svakog mogu da pogledam u oči, naprotiv. Ne pokrivam ništa ružno ovim sponzorstvom, samo sam želio da se ime Carine nađe na dresu Jadrana, koji je izuzetno kvalitetan kolektiv. To mi je čast s obzirom na njihove uspehe.

Šef stručnog štaba, Vladimir Gojković predstavio je igračku ekipu za novu sezonu. Veći deo ekipe je ostao na okupu, a stigla su i četiri dobra pojačanja.

Vratio nam se stari-novi kapiten iz Hrvatske, Željko Kovačić, koji je u Jadranu bio prije dve godine. Najzvučnije pojačanje je kapiten crnogorske reprezentacije, Nikola Janović, koji je treći put u Jadranu, koji će nam doneti dodatni impuls u igri i ponašanju mladih igrača. U ekipi je i centar Boris Zloković, mada još to nije izvesno dok za mesec ne bude poznat ishod terapija zbog njegove povrede ramena. Tu su i dva igrača iz Srbije, Miroslav Ranđić sa dugim iskustvom iza sebe, igrao je za nekoliko evropskih klubova i Aleksa Petrovski mladi reprezentativac Srbije, koji je ulog za budućnost – najavio je Gojković.

Primarni ciljevi su da klub odbrani duplu krunu.

Cilj je da u regionalnoj Jadranskoj ligi, koja je pojačana klubovima iz Srbije, dođemo do fajnal fora i priđemo najboljima, Primorju iz Rijeke i Jugu iz Dubrovnika, koji su među najboljima u Evropi. Imamo i Evroligu, gdje je specifičan sistem takmičenja i prvi turnuir je već 4. septembra na našem bazenu. Teška je grupa ali cilj je da idemo što dalje kroz Evroligu i kasnije kroz Evrokup – istakao je Vladimir Gojković.

(Foto: radiojadran.com)

Dr Marić se zahvalio Nikoli Janoviću što je poslednju godinu karijere odlučio da provede u Jadranu Carine. Ponikao je u Primorcu, igrao za Bečej, Crvenu zvezdu, Jug, a ovo mu je treći povratak u Jadran gde je sakupio najviše igračkih godina prihavatajući uslove uprave.

Prethodnih sezona u ovom klubu mi je bilo izuzetno i čast mi je da igram ovde. Jadran je veliki klub. Osećam se odlično u ovm gradu. Želio sam da posle svih napornih sezona jednu godinu provedem ovde i tako sebe pripremim i pomognem Jadranu za reprezentativne akcije. Verujem da ćemo i Jadran i ja ispuniti ambicije. Ovo je mlada ekipa pored nas iskusnih, postigli su napredak zahvaljujući Vladi i sguran sam da će Jadran predstavljati i dalje stub crnogorskog vaterpola i sporta uopšte – poručio je Nikola Janović.

Željko Kovačić je kazao da se veoma brzo dogovorio sa upravom kluba oko istih ciljeva ambicija.

U Jadranu sam već proveo dve puno lepe godine sa mladom ekipom i odličnom atmosferom. Veseli me povratak, ambicioznost i rad kluba, mlada ekipa željna uspeha i dokazivanja, što i nas starije tera da odemo korak napred. Imamo kvalitet i uslove sa novim sponzorom, da ne bude više neizvesnosti oko plata – zaključuje Kovačić.

(Foto: radiojadran.com)

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.