Početna » Slajder » Dogovorena regionalna liga Srbije, Hrvatske i Crne Gore !

Dogovorena regionalna liga Srbije, Hrvatske i Crne Gore !

waterpoloVinylWallArtSticker_zpsc59cb6ec

 

U nedelju je u Beogradu održan sastanak predstavnika vaterpolo federacija Hrvatske, Crne Gore i Srbije na kome je razmatrana organizacija zajedničke lige za klubove. Posle preliminarnih razgovora koji su trajali mesecima unazad i sastanka u Zagrebu krajem prošle godine, konačno je izvesno da će regionalna liga početi u septembru. Format takmičenja je delimično utvrđen, i u prvoj sezoni 2014/2015 nadmetaće se najmanje 12, najviše 16 timova. Već naredne sezone 10 najboljih biće sigurni učesnici, a još dve ekipe moraće da prođu kroz kvalifikacije. Na sastanku je potvrđeno da je zajednička liga opšti interes, i da je potrebno unaprediti marketinške aktivnosti kako bi kvalitet takmičenja bio dobro predstavljen, praćen od strane medija i podržan sponzorima. Učesnici su uzeli u obzir i mlađe kategorije, pa će se i za uzraste od 14 i 16 godina igrati turnir 8 najboljih ekipa iz regiona, što je od velikog značaja za razvoj lige i njenu perspektivu.

Novo takmičenje imaće i svoj vladajuće telo – Upravni odbor, koje će činiti po tri predstavnika iz srpske i hrvatske federacije, dva iz Crne Gore i eventualni predstavnici sponzora. Federacije će zajednički osnovati novo preduzeće pod kojim će se odvijati organizacija takmičenja. Takođe, dogovoreno je da se federacija obavežu da će u ime promocije lige angažovati marketinške agencije kako bi se postigao što bolji publicitet.

U pogledu učesnika, pored najboljih timova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske jednog predstavnika bi mogla da ima i Slovenija, kao što je to slučaj u Jadranskoj ligi. Srbija je insistirala da u ligu uđe i Vojvodina, pa je verovatno i da će se Novosađani naći u odabranom društvu.

Veliko pitanje regionane lige je i nastavak domaćih takmičenja u zemljama učesnicama, a prisutni na sastanku usaglasili su se da ona zadrže svoju važnost i odvijaju se paralelno sa novom ligom.

 

Zvanične odluke sa sastanka u Beogradu objavljene su na Internet stranici VSS-a:

1. Dogovor je da se krajem septembra 2014. definitivno igra nova regionalna liga sa klubovima koji nastupaju u JVL proširena za srpske najkvalitetnije klubove

2. Broj klubova za prvu sezonu ce se definisati u odnosu na ukupan broj  zainteresovanih klubova koji žele da učestvuju (min 12, max 16 klubova).

3. Za sledeću sezonu 2015-16 se već sada određuje da će tu ligu igrati 10 najbolje

plasiranih klubova iz prve sezone + 2 kluba koja će se dobiti kroz kvalifikacije

(liga 12).

4. Obrazovaće se Upravni odbor Lige po principu 3 člana iz Hr, 3 iz Srb, 2 iz CG, kao i predstavnici mogućeg sponzora.

5. Osnovaće se novo preduzeće i to sa ravnopravnim udelima sva tri saveza.

6. Posebna pažnja će se posvetiti marketingu i odnosima s javnošću u kom smislu svaki od saveza mora angažovati profesionalnu PR i marketing agenciju.

7. Svi tehnički detalji biće razrađeni kroz radnu grupu obrazovanu od predstavnika sva tri saveza.

8. Svake će se godine organizovati turniri Final 8 najboljih klubova učesnika te nove lige u mlađim selekcijama (U-14 i U-16).

Prisutni:

HVS – Perica Bukić

VPSCG – Petar Porobić, Aleksandar Tičić, Đuro Marić

VSS – Nemanja Marijan

VK Crvena Zvezda – Viktor Jelenić

VK Radnički – Marko Bogdanović

VK Vojvodina – Kolja Lazor

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace