Početna » Domaća takmičenja » Vojvodina slavila protiv Banjice posle preokreta, Partizan lako sa Dunavom

Vojvodina slavila protiv Banjice posle preokreta, Partizan lako sa Dunavom

(Foto. waterpolophoto.com/ Johan Opperman)
(Foto. waterpolophoto.com/ Johan Opperman)

U sredu su odigrana dva meča 3. kola Prve A lige, a u derbiju kola Vojvodina je u Beogradu pobedila Banjicu sa 8:6 (2:1, 1:1, 1:1, 2:5) preokretom u poslednjoj četvrtini, najviše zahvaljujući seriji golova levorukog Aleksandra Njegovana u finišu meča. U drugom duelu dana u Novom Sadu Partizan je sa znatno podmlađenim sastavom lako došao do pobede protiv Dunava od 16:2 (5:1, 3:0, 3:1, 5:0).  Na otvaranju kola u ponedeljak Radnički Kon Tiki je pobedio Nais  dok je Crvena zvezda u utorak bila ubedljiva protiv ŽAK-a sa 24:6.

U borbi dva vrlo mlada tima Banjice i Vojvodine domaći su pred nešto više od 200 gledalaca na svom plivalištu imali kontrolu nad rezultatom veći deo meča. Bila je to borba za sredinu tabele, koja je obilovala čvrstim odbranama, jakim tempom i malim brojem golova tokom tri četvrtine, da bi u finišu Vojvodina serijom uspela da prokrene.

Domaći su bolje počeli, poveli preko Aleksandra Andrejevića, da bi posle dobre solo akcije Draško Gogov povisio na 2:0. Ipak u završnici prve četrvtine Rade Joksimović udarcem sa distance i uz malo sreće uspeva da smanji rezultat.

Banjica je do poluvremena uspela da sačuva gol razlike, a Vojvođanima je falila realizacija situacija sa igračem više pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 3:2 za domaće.

U jakom tempu nastavilo se i u trećoj četvrtini uz retke prilike da se ugrozi gol protivnika, a kada je i dolazilo do takvih situacija istakli su se golmani, Alen Osmanović i Lazar Dobožanov. Novosađane je u rezultatskom priključku sačuvao uprvao čuvar mrže Dobožanov pošto je u prelomnim trenucima zaustavio dve uzastopne kontre domaćih.

Nešto više od deset minuta nije viđen gol kada je Andrejević svojim drugim pogotkom doneo osetnu prednost za Banjicu od 4:2 na nešto više od minut do kraja treće četvrtine. Upravo u završnici tog perioda počela je serija Njegovana koji uspeva da smanji na 4:3.

Poslednja deonica donekla je isti broj golova kao prethodne tri četvrtine, a većinu su postigli Vojvođani koji su serijom od 3:0 za tri minuta uspeli da prokrenu. Najviše zasluga za to imaju Njegovan i Nenad Stojčić koji su kao iskusniji igrači u redovima Vojvodine preuzeli odgovornost.

Mladići iz Banjice nisu odustajali i posle preokreta gostiju pokušali su da sevrate u igru, pa je do samog finiša bilo vrlo neizvesno. Ipak, Stojčić je svojim drugim golom na meču u poslednjem minutu otklonio sve dileme oko pobednika i postavio konačnih 8:6 za goste.

I dok su na Banjici igrali podmladak Partizana i prvi tim Vojvodine u Novom Sadu su crno-beli igrali sa podmlatkom Vojvođana. U timu Vladimira Vujasinovića nije bilo Dušana Mandića i Miloša Ćuka, a šansu su dobili dečaci koji nastupaju u Partizanu 2. Ipak, i takav sastav Partizana bio je prejak za Dunav i stigao je do ubedljive pobede.

Prva A liga, rezultati mečeva 3. kola:

Banjica – Vojvodina 6:8 (2:1, 1:1, 1:1, 2:5)

Bazen Banjica. Gledalaca 200. Sudije: Ivanka Raković Krstonošić (Beograd) i Stanojević (Jagodina). Igrač više: Banjica 7 (3), Vojvodina 3 (0). Dva igrača više: Banjica 1 (1). Peterci: Vojvodina 1 (1).

BANJICA: Osmanović , Asanović, Janković 1, Repanović, Radulović, Ilić, Bakić, Andrejević 2, Manojlović, Gogov 2, Radonjić 1, Čučković, Stamenić, Raca. Trener: Milenković.

VOJVODINA: Dobožanov , Petrovski, Maksimović, Joksimović 1, Jovanović, Gvozdanović, Stojčić 1, Ćatović, Njegovan 4, Vasić 2, Matković, Čukić, Petić. Trener: Stanojević.

Dunav – Partizan 2:16 (1:5, 0:3, 1:3, 0:5)

Bazen Slana bara u Novom Sadu. Gledalaca: 50. Sudije: Putniković i Milović. Igrač više: Dunav 7 (0), Partizan 7 (6). Peterci: Partizan 1 (1).

DUNAV: Filipović , Petković, Mitrović 2, Šćepanović, Radovanović, Prekogačić, Roganović, Bukvić, Vojčić, Marković, Popović, Jevrić, Ristić , Marinković.Trener: Bilić

PARTIZAN: Rističević , Radojević 1, Kasum 1, Vico, Subotić 4, Lazić 1, Jakšić 1, Dedović 1, Čučković 2, Tanasković 3, Stojanović, Obradović 1, Brakočević, Janković 1.Trener: Vujasinović

Crvena zvezda – ŽAK 24:6 (6:0, 6:1,  7:1, 5:4)

Ba­zen „11. april“. Gle­da­la­ca: 300. Su­di­je: Mi­ško­vić i Vi­ri­je­vić . Igrač vi­še: Cr­ve­na zve­zda 4(3), ŽAK 2(0).

CR­VE­NA ZVE­ZDA: Drak­si­mo­vić, S. Ra­šo­vić 2,  Ra­đen, Ivo­še­vić 2, Ko­la­ši­nac 2, Vuk­če­vić 4, Avra­mo­vić 2, V. Ra­šo­vić 2, Ran­đe­lo­vić 3, Va­pen­ski 2, Pr­la­i­no­vić 1, Man 2, Ta­no­vić, Mi­li­će­vić 2. Tre­ner Sa­vić.

ŽAK: Ko­zar­ski, Ar­va, Bog­da­no­vić 1, Bu­du­rin 1, Ar­nuš, Ko­ro­vljev 1, Ja­rić, Pa­vić 1, Ta­la­ja 1, Du­daš 1, M. Ro­mić, Mar­če­ta, D. Ro­mić, Nad­lač­ki. Tre­ner Bla­će.

Radnički – Nais 21:6 (5:2, 4:1, 8:0, 4:3)

Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 300. Sudije: Raković i Anđelić (obojica iz Beograda). Igrač više: Radnički 8(6), Nais 5(2). Peterci: Radnički 3(1), Nais 1(1).

RADNIČKI: Radić, Burić, B. Popović 3, Korolija 1, Gak 1, Miličić, Ćirić, Basara 2, Ćirković 3, Vuksanović 4, Marković 1, Đ. Filipović 3, S. Popović, Šormaz 3. Trener: Jovović.

NAIS: Lazić, Kostić, Čavić 2, Milić 1, Omerović, Milijanović 1, Živić, Vasić 1, Stevanović, Šilj 1, Rakonjac, Milošević, Živković, Đurđević. Trener: Blagojević.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.