Početna » Slajder » Olimpijske nade za vikend na Škveru !

Olimpijske nade za vikend na Škveru !

Djeca vaterpolo

Vaterpolo takmičenje za mlađe kategorije, pod nazivom Olimpijske nade, počeće u subotu, a učestvovaće klubovi iz Crne Gore i Hrvatske. Najavljeno je da če učestvovati mladi vaterpolisti rođeni 1998, 1999, 2000. i 2002. godine iz crnogorskih i hrvatskih vaterpolo klubova hercegnovski Jadran, Primorac, Kataro, Budva, Bijela, Jug i Cavtat. Turnir će biti realizovan u okviru projekta Olimpijske nade, koji finansira Evropska unija kroz IPA programe prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore.

“Turnir ima za cilj podizanje kvaliteta igre, ali i međusobno upoznavanje, druženje, razmjenu iskustva i vaterpolo znanja među mlađim kategorijama”, kazali su organizatori.

Takmičenje organizuju klubovi učesnici, a sprovodi takmičarski organ, koji sačinjavaju Dragan Rajević, Komesar VPSCG iz Kotora i Srđan Dragojević iz Vaterpolo saveza dubrovačko-neretvanske županije.

„Olimpijske nade 2013/14“ igraju se posebno za svaku uzrastnu kategoriju, a pravo učešća na takmičenju imaju učesnici generacije.

„A“ – 1996. godine i mlađim za kategoriju JUNIORA, uz mogućnost nastupa za ekipu, po utakmici, do 3 (tri) igrača 1995. godišta.

„B“ – 1998. godine i mlađim za kategoriju MLAĐIH JUNIORA.

„C“ – 2000. godine i mlađim za kategoriju KADETA.

„D“ – 2001. godine i mlađim za kategoriju MLAĐIH KADETA.

„E“ – 2002. godište i mlađi za kategoriju NADE.

Zbog velike zainteresovanosti PVK „Bijela JB“ iz Bijele i VK “Cavtat“ iz Cavtata za učešće u takmičenju, Bijela će se takmičiti sa ekipom u kategoriji „A“, a VK „Cavtat“ u kategoriji „D“, dok ostali klubovi sa ekipama u svim uzrasnim kategorijama.

U subotu 12. oktobra od 16 časova igraće Jadran i Budva za godište 2001, a od 17 h isti timovi, ali vaterpolisti rođeni 1998. godine. U nedjelju 13. oktobra takmičenje će biti nastavljeno od 10 h kada će se sastati Jadran i Cattaro (2002. godište), u 11.30 isti klubovi (2000. godište) i u 12.30 Jadran i Bijela JB (1996. godište). Ulaz za sve utakmice je slobodan.

Za Vaterpolo vesti: Stanko Radulović

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.