Početna » Slajder » Olimpijske nade za vikend na Škveru !

Olimpijske nade za vikend na Škveru !

Djeca vaterpolo

Vaterpolo takmičenje za mlađe kategorije, pod nazivom Olimpijske nade, počeće u subotu, a učestvovaće klubovi iz Crne Gore i Hrvatske. Najavljeno je da če učestvovati mladi vaterpolisti rođeni 1998, 1999, 2000. i 2002. godine iz crnogorskih i hrvatskih vaterpolo klubova hercegnovski Jadran, Primorac, Kataro, Budva, Bijela, Jug i Cavtat. Turnir će biti realizovan u okviru projekta Olimpijske nade, koji finansira Evropska unija kroz IPA programe prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore.

“Turnir ima za cilj podizanje kvaliteta igre, ali i međusobno upoznavanje, druženje, razmjenu iskustva i vaterpolo znanja među mlađim kategorijama”, kazali su organizatori.

Takmičenje organizuju klubovi učesnici, a sprovodi takmičarski organ, koji sačinjavaju Dragan Rajević, Komesar VPSCG iz Kotora i Srđan Dragojević iz Vaterpolo saveza dubrovačko-neretvanske županije.

„Olimpijske nade 2013/14“ igraju se posebno za svaku uzrastnu kategoriju, a pravo učešća na takmičenju imaju učesnici generacije.

„A“ – 1996. godine i mlađim za kategoriju JUNIORA, uz mogućnost nastupa za ekipu, po utakmici, do 3 (tri) igrača 1995. godišta.

„B“ – 1998. godine i mlađim za kategoriju MLAĐIH JUNIORA.

„C“ – 2000. godine i mlađim za kategoriju KADETA.

„D“ – 2001. godine i mlađim za kategoriju MLAĐIH KADETA.

„E“ – 2002. godište i mlađi za kategoriju NADE.

Zbog velike zainteresovanosti PVK „Bijela JB“ iz Bijele i VK “Cavtat“ iz Cavtata za učešće u takmičenju, Bijela će se takmičiti sa ekipom u kategoriji „A“, a VK „Cavtat“ u kategoriji „D“, dok ostali klubovi sa ekipama u svim uzrasnim kategorijama.

U subotu 12. oktobra od 16 časova igraće Jadran i Budva za godište 2001, a od 17 h isti timovi, ali vaterpolisti rođeni 1998. godine. U nedjelju 13. oktobra takmičenje će biti nastavljeno od 10 h kada će se sastati Jadran i Cattaro (2002. godište), u 11.30 isti klubovi (2000. godište) i u 12.30 Jadran i Bijela JB (1996. godište). Ulaz za sve utakmice je slobodan.

Za Vaterpolo vesti: Stanko Radulović

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace