Početna » Slajder » Za VK Stari Grad nema mesta na bazenu Milan ‘Gale’ Muškatirović!

Za VK Stari Grad nema mesta na bazenu Milan ‘Gale’ Muškatirović!

SC Gale Muskatirovic

 

Sportsko rekreativni centar „Milan  Gale Muškatirović“ na beogradskoj opštini Stari Grad nosi ime proslavljenog vaterpolo golmana i kapitena Partizana koji je 1964. postao šampion Evrope u prvom izdanju nadmetanja najboljih evropskih vaterpolo ekipa. U okviru centra nalazi se i bazen na kome su trenirali i članovi Vaterpolo Kluba Stari Grad čiji je rad bio usko vezan za bazen na obali Dunava. Klub je osnovan 2005. godine, ali je po zatvranju bazena koji je tada nosio ime “25. maj“ i klub prestao sa radom. Renoviranjem centra i ponovnim otvaranjem bazena pod imenom proslavljenog vaterpoliste Stari Grad nastavlja sa radom u aprilu 2012. godine, dok su se prvotimci protekle sezone takmičili u Drugoj ligi Srbije Grupa Sever gde su ostvarili solidne rezultate. Ipak, kako klub navodi u saopštenju za javnost izdatom u utorak, u upravi sportskog centra doneta je odluka da se klubu ne omogući da nastavi da koristi termine na bazenu koje je,  navodi se u saopštenju, redovno plaćao. Do obrazloženja za takvu odluku došli su novinari dnevnog lista Blic, odnosno sportske redakcije te kuće. Uprava bazena ističe da je daleko isplatljivije termine umesto izdavanja vaterpolo klubu koristiti za rekreaciju građanstva jer je to unosniji posao sa ekonomskog stanovištva dok u Starom Gradu tvrde da je odluka motivisana revanšizmom zbog glasanja kluba na izborima za predsednika Vaterpolo saveza Srbije.

Pročitajte saopštenje kluba, a potom i objašnjenje menadžmenta centra u nastavku teksta, a Vaterpolo vesti će u narednim danima pokušati da utvrde kako pod krovom bazena koji nosi ime Milana Muškatirovića nema mesta za vaterpolo klub.

 

VK Stari Grad

 

„Vaterpolo klub Stari grad punih godinu dana zdravo funkcioniše na velikom zatvorenom bazenu Sportsko–rekreativnog centra Milan Gale Muškatirović na opštini Stari Grad. Počeli smo skromno prošlog leta, sa jednim nedeljnim terminom i 20–ak članova, da bi se za godinu dana uz veliki rad, podršku prijatelja i opštine Stari grad razvili u stabilan Klub sa 200 maloletnih članova.

 Redovni smo u plaćanju obaveza prema Javnom preduzeću Milan Gale Muškatirović (koji funkcioniše pod Upravom opštine Stari grad) s tim da od aprila 2013. godine svoje obaveze plaćamo unapred i nemamo nikakvog duga prema istim, dok je naše ponašanje na bazenu disciplinovano, primereno i pažljivo od prvog dana korišćenja naših termina. Rezultate našeg jednogodišnjeg rada možete videti u sklopu Jednogodišnjeg biltena na našoj internet stranici waterpolostarigrad.rs.

 U sredu 18.09.2013. godine održana je izborna Skupština za predsednika Vaterpolo saveza Srbije na kojoj je izabran gospodin Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske Napredne Stranke u Skupštini republike Srbije. Vaterpolo klub Stari grad je bez političkih predubeđenja, već isključivo sportskih, svoj glas dao, kao i velika većina delegata na skupštini, gospodinu Zoranu Babiću (34:6 odnos glasova delegata). Drugi kandidat za predsednika je bio Generalni sekretar Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić. S obzirom da je na opštini Stari grad vladajuća Demokratska stranka, pod čijom je upravom i Javno preduzeće Milan Gale Muškatirović, u ponedeljak 30.09.2013. godine Vaterpolo klub Stari grad je izbačen sa bazena i to bez bilo kakve najave ili otkaznog roka koji stoji u Ugovoru. Ovim putem želimo da skrenemo pažnju na političku samovolju, diktaturu i silu koja je upotrebljena na sport uopšte kao obračun sa „nepodobnim“ sportskim organizacijama.

 Želimo da se sport vrati na sportski teren, Vaterpolo klub Stari grad na bazen na kojem je obavljao svoju delatnost i da se ubuduće ime našeg Klub –a vezuje isključivo u domenu sportskih dostignuća, a ne sramnog političkog revanšizma“, navodi se u saopštenju VK Stari grad.

Novinari portala Blicsport.rs tragom vesti kontaktirali su upravu SRC „Milan Gale Muškatirović“, a pomoćnik direktora za sport, Marko Mandić, tvrdi da izneseno u saopštenju ne odgovara istini.

„Ako se ne varam, VK Stari Grad nema ugovor već mesec dana. Nije im produžen. Što se konkretnih povoda za vaš poziv tiče, mogu da kažem da se radi o sasvim drugoj stvari. Naš direktor ima ideju da se produži termin namenjen građanstvu, zbog čega ne samo VK Stari grad, već i još neki drugi korisnici bazena, ostaju bez svojih termina. Konkretno, mi smo zahvaljujući ‘običnim’ korisnicima bazena, dakle građanstvu, već za prvih šest meseci ove godine ispunili 92% našeg ovogodišnjeg (finansijskog) plana.

Sa jedne strane, građanstvo trenutno može da koristi termin od 15 do 18 časova, a sa druge – naša želja je da produžimo taj termin do 19 sati uveče, kako bismo i novu ciljnu grupu privukli na bazen, one koji ne mogu da dođu ranije, zbog obaveza. Računica je tu prilično jasna: mi jedan iznajmljeni termin naplatimo 10.400 dinara, a ako bi nam u dodatnom satu došlo 60-ak ljudi, što je potpuno normalno za očekivati, mi bismo, imajući u vidu da je karta 350 dinara, zaradili dvostruko više za isto vreme“, rekao je Mandić za Blicsport.rs, dodajući da niti je ovlašćen da priča o političkoj pozadini takvih odluka, niti da misli da je takvim pričama mesto u ovom slučaju.

 

 

4 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.