Početna » Slajder » Osnovano Međunarodno udruženje vaterpolista !

Osnovano Međunarodno udruženje vaterpolista !

WPO

 

Međunarodno udruženje vaterpolista – Water polo players organisation (WPO)  počelo je sa radoma kao neprofitna međunarodna organizacija sa ciljem da promoviše i razvija vaterpolo, pruži podršku vaterpolistima širom sveta i razvije solidarnost među njima. Takođe, WPO će nastojati da razvije dobre odnose sa svim organizacijama koje vode vaterpolo u svetu, i pomoći će osnivanju lokalnih asocijacija igrača. Više o ciljevima i misiji WPO možete pogledati na zvaničnoj Internet stranici waterpoloplayers.org. a njen rad možete pratiti na Twiter nalogu @WPOofficial.  Zvaničnu promociju i konferenciju za medije WPO će održati 20. jula u Barselonu uoči početka Svetskog prvenstva, a istog dana će zasedati i Upravni odbor organizacije. Među osnivačima WPO je i proslavljeni srpski reprezentativac i najbolji strelac Olimpijskih igara u Londonu Andrija Prlainović koji je istakao da je ideja o osnivanju udrženja nastala iz potrebe da se pomogne svima koji su u vaterpolo sportu.

“ Ideja o formiranju udruženja nastala je iz potrebe da se pomogne svima koji su povezani sa vaterpolom da što lakše dođu do bitnih informacija o stanju u klubovima,nacionalnim federacijama i drugim vaterpolo organizacijama. Takođe, udruženje će pokušati da što više zaštiti prava igrača kada su u pitanju njihovi ugovori sa klubovima, ali će o tome biti više reči na prvom zvaničnom sastanku u Barseloni krajem jula.U budućnosti očekujem još mnoge inicijative koje će ovo udruženje preduzimati u cilju unapređenja našeg sporta“, kazao je za Vaterpolo vesti kapiten Crvene zvezde.

Članstvo u organizaciji dostupno je svim profesionalnim vaterpolistima, vaterpolistkinjama, kao i amaterima i bivšim vaterpolistima. Prva godina članstva je besplatna, a više o uslovima članstva i pravima članova pogledajte na zvaničnoj stranici WPO – waterpoloplayers.org.

Osnivači WPO su sadašnj i bivši proslavljeni igarči sa željom da na međunarodnoj sceni promovišu stavove vaterpolista i na taj način utiči na razvoj sporta. Među osnovačima su pored Prlainovića su i proslavljeni asovi Antoni Azevedo, Nikola Janović, Miho Bošković, Maro Joković, Mauricijo Felugo, Adam Deker i Gergelji Kiš. Važno mesto u samoj organizaciji imaće i dame, a WPO na svojoj zvaničnoj Internet stranici navodi da aktivno radi na uključivanju koleginica u rad udruženja.

 

 

 

2 komentara

  • Konacno zbog nas koji igramo i volimo ovaj sport da imamo svoje udruzenje, ovo je moj cale pricao jos odavno da treba da se napravi 🙂

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.