Početna » Slajder » Podrška vlade za EP 2016 !!!

Podrška vlade za EP 2016 !!!

letsplay_wpbg2016_130

 

Srbija je pre skoro godinu dana na sastanku izvršnog odbora LEN u poljskom Šćećinu dobila organizaciju Evropskog prvenstva 2016. koje će biti održano u Beogradu. Ipak, u jednom trenutku učinilo se da bi Srbija mogla da ispusti ukazano poverenje jer država nije bila konkretna u podršci organizacije velikog takmičenja. Domaćinstvo je bilo dovedeno u pitanje, ali je u sredu 13. oktobra ministarka sporta i omladine Vlade Srbije Alisa Marić potpisala dokument kojim se daje saglasnost za organizovanje. Tako je otklonjena sumnja na organizaciju velikog takmičenja i potvrđena spremnost Srbije da se osim rezultat potvrdi i kao organizator važnih turnira. Kada se na to doda i kandidatura Beograda za organizaciju Fajnal-fora Lige šampiona 2013. koja je u utorak upućena u sedište LEN-a, kao i kvalitet domaćeg takmičenja i klubova može se reći da Beograd i Srbija postaju centar svetskog vaterpola.

Zadovoljstvo postignutim dogovorom izrazio je generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović.

“ Očekivali smo ovakvu odluku i zahvalni smo vladi i ministarstvu. Veliki je doprinos Alise Marić i njenih saradnika pomoćnika Dragana Atanasova i državnog sekretara za sport Predraga Peruničića.Sada nam ostaje da počnemo sa pripremama za veliko takmičenje. Ovakva odluka je i priznanje vaterpolu za sjajne rezultate ostvarene u proteklom periodu“, istakao je Stefanović, a prenosi zvanična stranica Saveza.

Budući da Evropsko prvenstvo 2016. dolazi u olimpijskoj godini takmičenje će biti održano već početkom godine, a pobednik će obezbediti plasman na Olimpijske igre koje će na leto biti održane u Rio de Žaneiru. Srbija je bila već organizator EP 2006. godine kada se okitila zlatom, a mečevi su igrani na otvorenom bazenu Tašmajdana. Moguće je da će na Tašu uskoro ponovo gostovati najbolji evropski vaterpolisti, ali u kapicama klubova ukoliko beograd dobije organizaciju Fajnal-fora Lige šampiona 31. maja i 1. juna.

Srbija je i vladajući šampion Evrope pošto je pre nešto više od godinu dana u holandskom Ajndhovenu u finalu savladala Crnu Goru. Prvenstvo Evrope 2014. biće održano u Budimpešti.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.