Početna » Evrokupovi » Beogradski crveno-beli jači od Atinjana

Beogradski crveno-beli jači od Atinjana

IMG_7826

 

Crvena Zvezda je nastavila u Ligi Šampiona tamo gde je stala u domaćem šampionatu, pobedom! U derbiju grupe B u sredu, beogradski crveno-beli savladali su  grčki Olimpijakos rezultatom 11:9 ( 3:2, 3:0, 2:4, 3:3 ), i tako se revanširali  Pirejcima za poraz u Grčkoj i preuzeli od njih mesto u grupi sa 9 bodova.  Pred punim tribinama bazena Tašmajdan u karnevalskoj atmosferi koja se retko vidja na  vaterpolo utakmicama, igrači Zvezde su pre svega jakom igrom u odbrani  i efikasnim napadom sa čak 8 pogodaka iz situacija sa igračem više, pokazali da su trenutno jedna od najboljih ekipa u Evropi i da sa pravom mogu da pretenduju na visok plasman u Ligi Šampiona ali i Kupu Srbije. Utakmicu je obelezio povratak Nikole Rađena u tim koji je u odsudnim trenucima meča preuzimao odgovornost  i pogadjao gol Deliđanisa. On je dao dva gola za srpski tim  kao i Duško Pjetlović i  kapiten Andrija Prlainović, dok je najefikasniji bio Strahinja Rašović sa tri pogotka a Boris Vapenski jednom je pogodio metu. Kod gostiju, najviše problema domaćinima zadavao je odlični centar Kolomvos Kristodulu.

Da Grci nisu došli da se predaju u vatrenoj atmosferi u Beogradu pokazali su odmah u prvom periodu koji bi se završio nerešenim rezultatom, da Nikola Rađen nije sjajnim šutem sa distance povećao na 3:2. Iako je vidjeno dosta golova na početku utakmice oba tima su igrala veoma jaku odbranu i pokušavala iz tranzicije da dodju do prednosti.

Igrači Olimpijakosa nisu podlegli žestokoj atmosferi  Tašmajdana u prvoj četvrtini, ali jesu u drugoj koju vaterpolisti Zvezde furiozno dobijaju rezultatom 3:0. Sva tri gola data su iz situacija sa igračem više.  Proradio je tandem srpske reprezentacije, vrhunske asistencije Prlainovića  u dva navrata u razmaku od jednog minuta bile su dovoljne Pijetloviću da oba puta bude siguran i tako donese Zvezdi prednost od 3 gola, da bi ubrzo i Vapenski iskoristio višak igrača u bazenu i levom rukom matirao grčkog golmana za činilo se u tom trenutku nedostižnih 6:2.

IMG_7782

Medjutim, na poluvremenu trener Pirejaca Vlakos Teodoris uspeva da probudi svoje igrače, dok sa druge strane Dejan Savić zadovoljno šalje Beograđane na isplivavanje po širini bazena. To se delimično odrazilo na rezultat u nastavku,  Olimpijakos dobija treću deonicu rezultatom 4:2. Prvi je seriju golova za Grke otvorio sjajni centar Kristodulu šraubom sa pozicije 2 metra, a nastavili su je Blanis Fotis sa dva gola iz  peterca, i Kirjakos golom iz igre.

Rezultat kojim se ušlo u poslednju četvrtinu glasio je 8:6 za crveno-bele iz Beograda, ali Grci odmah smanjuju na gol zaostatka i tako vraćaju neizvesnost u meč. Gledaoci na Tašu videli su tada na semaforu rezultat od samo 8:7, medjutim to su videli i braća Rašović, Viktor i Strahinja kao i  kapiten Prlainović koji realizuju šanse sa igračem više u poslednjoj deonici meča i tako osiguraju preko potrebnu treću pobedu u Ligi Šampiona. I Grci su pogadjali tada, dva puta, ali  samo su ublažili poraz. Konačan rezultat utakmice glasio je Crvena Zvezda 11 Olimpijakos 9.

Pored odlične igre u odbrani, pred nastavak borbi Zvezde na svim frontovima, eliminacioni deo Lige Šampiona i Kup Srbije, trenera Savića moze najviše da raduje sigurna i veoma efikasna igra u napadu sa igračem više. Vaterpolisti sa crveno belim kapicama pogodili su čak 8 puta iz 12 prilika gol protivnika i tako pokazali da  u današnjem vaterpolu prednost ima ekipa  sa boljom realizacijom  igrača više u bazenu. U toj kategoriji u Zvezdinom taboru ne brinu brinu, a ako se na to doda i fanatično bodrenje njihovih navijača, crveno-beli će nastaviti sa pobedama.

Za VaterpoloVesti svoje utiske po završetku meča dao je Nikola Rađen koji se slozio da je ova pobeda odlična uvertira za  Kup Srbije kao i da je bitna za tim jer su sada u punom sastavu .

“ Odlična uvertira za Kup koji nas očekuje za vikend, jako bitna pobeda za ovaj tim jer posle dužeg vremena opet smo u punom sastavu, hvala navijačima na podršci jer ce nam trebati za vikend kad idemo u pohod ka prvoj tituli posle mnogo, mnogo godina“, rekao je Rađen.

IMG_7835

 

Sledeću utakmicu u Ligi Šampiona Crvena zvezda igra 23. januara protiv Monpeljea. U drugom meču u Grupi B Jug je očekivano slavio protiv Monpeljea 17:5. Na tabeli Dubrovčani su ubedljivo prvi sa 18 poena, Crvena zvezda je druga sa 9, koliko ima i trećeplasirani Olimpijakos, ali su Beograđani bolji u mešusobnom duelu budući da je Olimpijakos slavio na svom bazenu sa jedan razlike 8:7. Sledeći protivnik Zvezde – Monpelje ima 6 bodova, a na poslednjem mestu je slabašni Krojclingen bez bodova.

 

Crvena zvezda – Olimpijakos 11:9 (3:2, 3:0, 2:4, 3:3)

Bazen Tašmajdan. Gledalaca 1700. Sudije: Beveres (Holandija), Inesta (Španija). Igrač više: Crvena zvezda 12 (8), Olimpijakos 9 (4). Peterci: Olimpijakos 2 (2).

Crvena zvezda: Šefik, S.Rašović 3, Rađen 2, Ivošević, Milićević, Pijetlović 2, Avramović, V.Rašović 1, Ranđelović, Vapenski 1, Prlainović 2, Eškert, Draksimović. Trener: Savić.

Olimpijakos: Deligianis, Delakas 1, Mazis, Kaputis, Funtulis 2, Pastakonas, Blanis, Doskas 2, Murikis, Kolombos 2, Malarah 1, Šizas 1, Floros. Trener Vlahos.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.