Početna » Slajder » Azerbejdžan domaćin finala Lige šampiona 2015 !

Azerbejdžan domaćin finala Lige šampiona 2015 !

(Foto: trend.az)
(Foto: trend.az) Predsednik Ilham Alijev polaže kamen temeljac za Palatu vodenih sportova

 

Vrlo zanimljive vesti stižu iz egzotičnog i naftom bogatog Azerbejdžana. Predsednik Azerbejdžanske federacije vodenih sportova Kanlar Fatijev rekao je u utorak da je organizacija na čijem je čelu podnela kandidaturu za domaćinstvo finalnog turnira (iako još nije poznat format ni za narednu godinu) LEN vaterpolo Lige šampiona 2015, prenosi na svom portalu lokalni dnevni list Azernjuz (Azernews). Fatijev je to rekao posle sastanka sa predsednikom LEN-a Paolom Barelijem koji boravi u zemlji na obali Kaspisjkog mora. Takođe tokom sastanka predstavnika Evropske federacije vodenih sportova i Ministarstva omladine i sporta Azerbejdžana pokrenuto je i pitanje oraginozovanja nekog od velikih evropskih takmičenja u vodenim sportovima između 2016. i 2018.

Ključni osnov za podnošenje kandidature i uopšte organizovanje velikih takmičenja je izgradnja Palate vodenih sportova u Bakuu, čija je izgradnja počela u Maju. Kamen temeljac postavio je lično predsednik države Ilham Alijev. Sportski kompleks u glavnom gradu trebao da ima tri bazena i sve propratne sadržaje, uz važana podatak da bi kapacitet na glavnom plivalištu trebao da bude oko 6.000 mesta.

Azerbejdžanci, osim kao deo SSSR-a, nisu imali nikakvih uspeha u vaterpolu, a budući da su deo LEN-a, u žestokoj konkurenciji teško da ćemo i videti nacionalni tim te zemlje, ili klub u evropskim takmičenjima. Ipak, ambicije koje prate jake finansije mogle bi u vaterpolu lako da preokrenu trenutno stanje. Do tada Azerbejdžanci bi bili zadovoljni i organizacionim uspesima, a prvi veći vaterpolo događaj u istoriji zemlje bio je nedavno održani turnir u Mingačeviru na kome su učestvovale Rusija, Gruzija, Belorusija i domaća selekcija.

Članak na portalu na engleskom jeziku azerbejdžanskog dnevnog lista možete pogledati ovde.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace