Početna » Nacionalna selekcija » Srpski vaterpolisti završili pripreme u Kranju: I ovog puta je sve bilo izvanredno

Srpski vaterpolisti završili pripreme u Kranju: I ovog puta je sve bilo izvanredno

Vaterpolo reprezentacija Kranj 2024
(Foto: Vaterpolo savez Srbije)

Po tradiciji, vaterpolo reprezentacija Srbije je u sklopu priprema za Olimpijske igre boravila i u Kranju, a jedan slobodan dan bio je prilika da se poseti Dom na Joštu, mesto gde se srpski vaterpolisti uvek rado vraćaju.

Znamo uvek kakav je izlet i ovoga puta je sve bilo izvanredno, na najvišem nivou – kaže kapiten reprezentacije Nikola Jakšić.

U utorak je usledio povratak u Beograd, a već u četvrtak u Šapcu počinje pripremni turnir, na kojem će učestvovati i selekcije Australije, Nemačke, Francuske, Rumunije i Crne Gore.

Radili smo kao i uvek, dva puta dnevno. Fokusirani smo, znamo šta nam je cilj. Zadovoljan sam, radimo baš dobro. Verujem da će uroditi plodom.

Nikola Jakšić, Srbija - Crna Gora
(Foto: Albert ten Hove / Orange Pictures / Vaterpolo savez Srbije)

Vaterpolista Novog Beograda ima iskustvo ovakvih takmičenja dvostruki je osvajač olimpijskog zlata, jednog svetskog i dva evropska.

Klub je sada u drugom planu, samo je reprezentacija u glavi. U Novom Beogradu sam naredne godine, imam ugovor. Olimpijske igre su u žiži interesovanja. Imamo velike ambicije, kao i uvek. Radimo, ponavljam, jako dobro i ako se po tome poznaje, po angažovanju svih nas, imamo pravo na optimizam.

U stručnom štabu je novo lice sportski psiholog Andrija Gerić. Veliki broj reprezentacija u svojim timovima ima ovakve stručnjake. Ovde je još lakše jer je Gerić bio član trofejne generacije odbojkaša, vrhunski sportista koji je apsolutno upućen u tematiku priprema za najveća takmičenja.

Sve to dobro funkcioniše. Navikavamo se na priče sa Gerićem i verujem da će to svima da pomogne da u pravom trenutku budemo na željenom nivou. Ovde je sada najbitnije da sve da naporne treninge izdržavamo, da smo svi zdravi i neka tako ostane – zaključio je Jakšić.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace