Početna » Evrokupovi » Granados predvodio Novi Beograd do novog trijumfa, Pro Reko ubedljiv protiv Splićana

Granados predvodio Novi Beograd do novog trijumfa, Pro Reko ubedljiv protiv Splićana

Alvaro Granados Novi Beograd Pro Reko LS
(Foto: Miodrag Todorović / VK Novi Beograd)

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su francuski Marselj 13:10, u pretposlednjem, petom kolu četvrtfinalne faze Lige šampiona. Srpski predstavnik je još u prošlom kolu obezbedio učešće na fajnal-foru, koji se u junu igra na Malti, a ovim trijumfom je zadržao šansu da u poslednjem kolu, 15. maja, u direktnom duelu sa Pro Rekom u Italiji preuzme prvo mesto pred fajnal-for.

Pro Reko je lako i ubedljivo savladao splitski Jadran rezultatom 18:9, dok su u petak u utakmicama grupe B trijumfe posle neizvesnih završnica ostvarili Olimpijakos i Ferencvaroš. Mađari su sa 9:8 porazili Brešu i zadržali su prvo mesto u toj grupi, dok je Olimpijakos posle peteraca u Španiji potopio Barselonetu (19:18), te je tako stekao nedostižna četiri boda prednosti u odnosu na španskog predstavnika.

U prvom poluvremenu na Novom Beogradu viđena je izjednačena igra. Domaći su posle dve deonice vodili 6:5, ali je Marselj do polovine treće četvrtine stekao dva gola prednosti (6:8). Međutim, onda je Novi Beograd je zaigrao mnogo agresivnije i opravdali ulogu favorita. Puleni trenera Živka Gocića su do kraja treće deonice postigli četiri uzastopna pogotka (Filipović, Granados, Jakšić 2), preuzeli vođstvo i u potpunosti preokrenuli odnos snaga u bazenu. Početkom poslednje deonice, Novi Beograd je poveo sa 11:8, golom Perkovića, i posle toga rutinski  priveo meč kraju.

Španski golgeter, Alvaro Granados Ortega, prednjačio je sa pet golova, dok su po dva postigli Nikola Jakšić, Filip Filipović i Nikola Lukić, kao i na drugoj strani Andrija Prlainović, dok je najefikasniji u ekipi Marselja bio Ugo Kruzija sa tri gola.

Liga šampiona, četvrtfinalna faza, peto kolo

Grupa A: Novi Beograd – Marselj 13:10, Pro Reko – Jadran S 18:9.

Plasman: 1. Pro Reko 14, 2. Novi Beograd 13, 3. Marselj 3, 4. Jadran S 0.

Grupa B: Ferencvaroš – Breša 9:8, Barseloneta – Olimpijakos 18:19 (peterci).

Plasman: 1. Ferencvaroš 12, 2. Olimpijakos 11, 3. Barseloneta 7, 4. Breša 0.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace