Početna » Evrokupovi » Novi Beograd i Pro Reko na fajnal-foru Lige šampiona, nastavlja se borba u grupi B

Novi Beograd i Pro Reko na fajnal-foru Lige šampiona, nastavlja se borba u grupi B

Nikola Jaksic Novi Beograd Steaua
(Foto: Miodrag Todorović / VK Novi Beograd)

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se na finalni turnir Lige šampiona, koji se od 6. do 8. juna igra na Malti, pošto su u četvrtom kolu četvrtfinalne grupe pobedili u Splitu Jadran sa ubedljivih 15:10. Srpski šampion je tako dva kola pre kraja stekao nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na francuski Marselj, koji je večeras izgubio od Pro Reka sa 12:10.

Italijanskim će takođe igrati na fajnal-foru, pošto posle četiri kola ima sve četiri pobede, odnosno bod više od Novog Beograda, kojeg je u prošlom kolu savladao posle peteraca (15:14). Ako u narednom kolu obe ekipe dođu do novih bodova, u poslednjem kolu će u međusobnom duelu odlučivati o prvom mestu u grupi pred fajnal-for.

U grupi B još uvek traje borba za prva dva mesta, pošto Olimpijakos i Ferencvaroš dva kola pre kraja imaju po devet bodova, a prati ih Barseloneta sa šest. Poznato je samo da poslednjeplasirana Breša nema šansu da se ponovo nađe na finalnom turniru, pošto je pretrpela sva četiri poraza u četvrtfinalnoj fazi. U četvrtom kolu italijanski tim je na svom bazenu poražen od Barselonete sa ubedljivih 12:5, dok je u derbiju kola Olimpijakos kao domaćin porazio Ferencvaroš sa 10:8.

Pro Reko Novi Beograd finale LS 2023
(Foto: Slobodan Sandić, facebook.com/proreccopallanuoto)

Jadranu je pripao početak meča u Splitu. Domaći su poveli sa 2:0. Prvi gol za Novobeograđane postigao je u četvrtom minutu Nikola Jakšić posle odlične asistencije Filipovića. Ubrzo je Radulović izjednačio, a potom Jakšić dodao još dva gola za vođstvo srpskog i regionalng prvaka od 4:2. U završnici prve deonice, Marinić Kragić je probudio nadu domaćih pogotkom za 3:4.

Novi Beograd je kontrolisao igru u drugoj četvrtini, u kojoj je put stekao tri pogotka prednosti (7:4, 8:5, 9:6), a potpuno slomio rivala u trećoj četvrtini, u kojoj je vodio i sa sedam golova razlike (14:7).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Jakšić, sa četiri gola. Trener Beograđana Živko Gocić je prvi put posle duže vremena mogao da računa na Angelosa Vlalhopulosa, koji se oporavio od povrede i pobedi nad Jadranom doprineo sa tri pogotka.

Marselj je pružio jak otpor aktuelnom evropskom šampionu, ali nije uspeo da napravi iznenađenje i tako zadrži šansu da se nađe na fajnal-foru. Tokom prve tri četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, a razlika nije bila veća od jednog gola. U 24. minutu Francuzi su poveli 7:6, ali su gosti poravnali relativno brzo, a sredinom poslednjeg perioda su prvi put imali dva gola prednosti (10:8). Marselj se vratio golovima za 10:10, ali je Pro Reko sa još dva gola došao do pobede i mesta na završnom turniru.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace