Početna » Domaća takmičenja » Novi Beograd ubedljivo do regionalne titule, Granados briljirao protiv Jadrana

Novi Beograd ubedljivo do regionalne titule, Granados briljirao protiv Jadrana

Novi Beograd regionalni sampion 2024
(Foto: Miroslav Lelaš)

Vaterpolisti Novog Beograda osvojili su titulu šampiona Premijer regionalne lige, pošto su u poslednjem kolu završnog turnira u Splitu pobedili domaći Jadran sa ubedljivih 15:7 (4:2, 3:2, 4:2, 4:1). Ekipa Živka Gocića se tako revanširala Splićanima za poraz na prvom završnom turniru u Beogradu i u direktnoj borbi za prvo mesto je došla do pobede i trofeja.

Briljirao je španski vaterpolista, Alvaro Granados Ortega, koji je postigao sedam golova, dok ga je pratio Filip Filipović sa tri.

Crvena zvezda je porazom od Jadrana iz Herceg Novog rezultatom 15:9 zauzela peto mesto sa četiri osvojena boda, dok su Novljani četvrti sa pet bodova, treći je Jug sa 14, Splićani su drugi sa 17, a Novi Beograd je sa 20 osvojenih bodova zauzeo prvo mesto i tako je po drugi put u klupskoj istoriji postao regionalni šampion, pošto je najbolji bio i pre dve godine.

Alvaro Granados Novi Beograd Sabadelj
(Foto: Novi Beograd)

Srpski prvak je odlično otvorio odlučujući meč u Splitu, pa je već u prvoj četvrtini vodio 4:1, golovima Đorđa Vučinića, Filipa Filipovića, Alvara Granadosa i Miloša Ćuka. U drugom periodu se raspucao Granados, koji je sa tri vezana gola doneo svojoj ekipi četiri gola prednosti, ali je je Jadran u završnici prvog poluvremena smanjio na 7:4.

Početkom treće deonice igralo se gol za gol, sjajni Granados je zatresao mrežu za 8:4, Butić je smanjio, ali je već u sledećem napadu precizan bio Marko Radulović za 9:5. Splićani nisu imali rešenja u napadu, a sa druge strane Filipović i Granados su stavili tačku na ovu utakmicu golovima za ubedljivih 11:5, pa je Gocićev tim rutinski priveo meč kraju.

Pehar kapitenu Filipu Filipoviću predao je Milivoj Bebić.

Novi Beograd – Jadran Split 15:7 (4:2, 3:2, 4:2, 4:1)

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis, Granados 7, Ćuk 1, Pijetlović, Drašović, Jakšić, Perković 1, Filipović 2, Lukić, Vučinić 1, De Mikelis, Radulović 1.

Jadran: Anić, Čagalj, Marinić-Kragić 2, Biljaka 1, Butić 2, Pejković, Berehulak, Harkov 1, Radović, Vrlić, Fatović, Dužević, Marcelić, Radan.

Crvena zvezda – Jadran HN 9:15 (2:5, 3:3, 3:5, 1:2)

Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Danković, Marković, Subotić 2, Vasić 1, Gogov 1, Basara, Vukićević 1, Seman, Milojević, Radović 3, Ivanović, Popović.

Jadran HN: Đurovć, Holod 1, Vučurović, Vukičević 2, Vujović, D.Radović 4, Nagajev 2, Gardašević, Vujičić, Sladović 2, Čaraj 1, V. Radović 3, I. Radović, Stupar.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace