Početna » Nacionalna selekcija » Ubović pred SAD: Da ponovimo dobru igru i protiv Amerikanaca

Ubović pred SAD: Da ponovimo dobru igru i protiv Amerikanaca

Nemanja Ubović, Srbija - Crna Gora, SP 2023
(Foto: Albert ten Hove /
Orange Pictures / Vaterpolo savez Srbije)

Vaterpolo reprezentacija Srbije u trećem kolu Svetskog šampionata u Dohi, u petak od 15:30, igra protiv Sjedinjenih Američkih Država. Ukoliko pobedi, selekcija Uroša Stevanovića obezbediće olimpijsku vizu za Pariz, a u isto vreme će se plasirati i u četvrtfinale takmičenja u Dohi.

Srbija je posle ubedljive pobede nad Crnom Gorom u jako dobroj situaciji, može do prvog mesta u grupi i sa porazom na peterce, ali o tome ne treba ni pričati posle onakve partije protiv Crnogoraca. Briljirala je Srbija na obe strane bazena, Radoslav Filipović je uneo sigurnost svojim odbranama, a da primi samo šest golova pomogli su i saigrači, koji su fanatično igrali u odbrani. Sa druge strane, skoro svi igrači su bili raspoloženi u napadu, Strahinja i Viktor Rašović su pokrenuli Srbiju, a potom je na scenu stupio Dušan Mandić, koji je postigao četiri gola u tom meču.

Međutim, susret sa Crnom Gorom je već zaboravljen što se tiče srpskih igrača. Sve misli su usmerene ka poslednjem kolu u grupi i duelu sa Amerikom koju predvodi od 2013. proslavljeni srpski stručnjak Dejan Udovičić.

Potpuno smo koncentrisani na taj meč. Želimo da ponovimo igru iz duela sa Crnom Gorom. Neće biti lako. Amerikanci imaju veliki broj kvalitetnih igrača u evropskim klubovima koji mogu da budu nezgodan protivnik. Pomenuću Haloka, Hopera, Irvinga, Dauba, Holanda… – kaže srpski centar Nemanja Ubović.

Na kratko se Ubović osvrnuo i na duel sa Crnom Gorom:

Baš smo zadovoljni igrom. Ispoštovali smo dogovor, bili u odbrani agresivni od prvog do poslednjem trenutka. U napadu smo bili mirni, strpljivi, čekali pravu priliku. Sve je bilo kako smo želeli i rezultat toga je visoka pobeda protiv jakog rivala kao što je Crna Gora.

Na Svetkim prvenstvima Srbija i SAD su igrali samo tri puta. U Kazanju je 2015. u četvrtfinalu Srbija pobedila 12:7 iako je protivnik pružio žestok otpor. Sledeća dva duela su bila na prvenstvu u Budimpešti 2022, u grupi je bilo 17:13, u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta 11:8 za Srbiju. Znala je Amerika na pripremama često da savlada našu reprezentaciju.

Poznajemo ih, igrali smo u četvrtfinalu Svetskog kupa prošle godine. Držali smo igru pod kontrolom tri četvrtine ali smo u poslednjoj pali, napravili su preokret i pobedili. Zbog toga moramo da budemo oprezni – zaključio je Ubović.

Prvo mesto su gotovo izvesno osvojili Mađarska i Španija dok bi Grčka to trebalo da uradi u duelu sa Francuskom.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace