Početna » Nacionalna selekcija » Ubović pred SP u Dohi: Tri atipična protivnika u grupi, sa Crnom Gorom i SAD za prvo mesto i OI

Ubović pred SP u Dohi: Tri atipična protivnika u grupi, sa Crnom Gorom i SAD za prvo mesto i OI

Nemanja Ubovic izjava
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Svetsko prvenstvo za vaterpoliste u Dohi počinje u ponedeljak, a reprezentacija Srbije u prvom kolu od 14 časova igra protiv Japana. To je, bar na papiru, najlakši rival u veoma teškoj grupi, pošto selekciju Uroša Stevanovića u nastavku očekuju dueli sa Crnom Gorom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Pred početak takmičenja, iskusni srpski centar Nemanja Ubović izneo je utiske o nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Zagrebu, gde je Srbija zauzela sedmo mesto.

U Zagrebu nismo ostvarili plasman kakav smo želeli i to je to, ne može da se kaže puno kada završiš na sedmom mestu. Jedna utakmica ti odluči sudbinu, da li ćeš da igraš od 1. do 4. ili od 5. do 8. mesta, ali mislim da smo bolje izgledali u odnosu na Fukuoku i nadam se da ćemo biti sve bolje, jer smo dobro radili i u ovom pripremnom periodu – kaže iskusni vaterpolista grčkog Vuljagmenija.

Srbija će u Dohi imati mnogo jaču grupu, rivali su Japan, Crna Gora i SAD.

Jaka nam je grupa, tri atipične reprezentacije, igraju različitim stilom. Mislim da nam je raspored u grupi dobar, Japan, zatim Crna Gora i na kraju SAD. Maksimalno ćemo se skoncentrisati na svaku ekipu, idemo utakmicu po utakmicu.

Cilj Srbije je da zauzme prvo mesto u grupi i tako se plasira na Olimpijske igre. Ipak, lepe šanse za olimpijsku vizu donosi i drugo mesto, dok će trećeplasirana ekipa imati mnogo teži put do tog cilja.

Mi otprilike znamo kostur u zavisnosti od pozicije u grupi. Prvo i drugo mesto te praktično vode na Olimpijske igre, dok je sa treće pozicije zadatak malo teži. Svakako ne razmišljamo o tome, želimo da ostvarimo što bolji plasman u grupi i tako sebi olakšamo put, kako za Pariz, tako i u nastavku takmičenja.

Ubović ne može da odredi selekciju koja će biti glavni rival Srbije u grupnoj fazi.

Crna Gora igra odličan vaterpolo, što smo videli i na Evropskom prvenstvu. Mladi su, poletni i agresivni, vreme je pred njima i igraće sve bolje. Amerikance nismo gledali od Fukuoke, ali generalno sve ekipe imaju problem sa njima. Ne mogu da kažem ko je glavni rival, ali smatram da će se upravo Srbija, Crna Gora i SAD boriti za to prvo mesto u grupi.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace