Početna » Nacionalna selekcija » Stevanović odredio spisak igrača za Svetsko prvenstvo, dve promene u sastavu

Stevanović odredio spisak igrača za Svetsko prvenstvo, dve promene u sastavu

Uroš Stevanović Srbija Španija Fukoka 2023
(Foto: Albert ten Hove / Orange Pictures / Vaterpolo savez Srbije)

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, odredio je spisak igrača za Svetsko prvenstvu u Dohi, a u odnosu na Evropski šampionat u Zagrebu Stevanović je napravio dve promene u sastavu. Srpski vaterpolisti u Dohu putuju u petak, a tri dana kasnije igraju prvu utakmicu, protiv Japana. Rivali u grupi su još Crna Gora i Sjedinjene Američke Države, a prvi cilj Srbije je prvo mesto u grupi, koje donosi olimpijsku vizu.

Na spisku su sledeći igrači: Branislav Mitrović (Turkoan), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Strahinja Rašović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Radoslav Filipović (Oradea), Luka Gladović (Partizan), Nikola Lukić (Novi Beograd) i Petar Jakšić (Partizan).

U odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, u sastavu nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića, a tu su sada Đorđe Vučinić i, kao apsolutni debitant na velikim takmičenjima, 17-godišnji igrač Partizana Luka Gladović. Po prvi put će na Svetskom prvenstvu igrati Radoslav Filipović i Petar Jakšić, koji su igrali i u Zagrebu.

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu su još treneri: Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Ostojić, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, kondicioni trener Dajana Zoretić, lekar dr Ivan Marjanović.

Reprezentacija je u grupi sa Japanom (utakmica je 5. februara), Crnom Gorom (7. februar), SAD (9. februar). Ako Srbija bude prva u grupi biće direktan učesnik četvrtfinala. Kao druga ili treća razigravaće u osmini finala i za očekivati je da na ovom delu takmičenja obezbedi učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace