Početna » Transferi » Nebojša Obradović na čelu struke mlađih selekcija Turske

Nebojša Obradović na čelu struke mlađih selekcija Turske

Nebojsa Obradovic
(Foto: VK Astana)

Srpski stručnjak Nebojša Obradović potpisao je ugovor sa Vaterpolo savezom Turske i postao selektor omladinskih selekcija te zemlje.

– Turska federacija želi da napravi iskorak u radu s mlađim kategorijama, a moj posao je pre svega rad s reprezentativnim selekciijama za zvanična takmičenja koja predstoje. Istovremeno, pokušaćemo da reformišemo sistem takmičenja kao glavni alat u postavljanju sistema rada. Turska je pokazala u fudbalu, košarci i odbojci da je sila i da zna šta je sistem. Verujem da bi u nekom razumnom vremenu i vaterpolo mogao da se približi ostalim sportovima. Rad sa mlađim igračima i priprema za seniorsku konkurenciju je kreativan i radujem se tome – rekao je Obradović za Vaterpolo vesti.

On će predvoditi selekciju Turske do 19 godina u kvalifikacijama za Evropsko prevnstvo u martu u Mariboru, selekciju do 18 godina na Svetskom prvenstvu u Argentini tokom jula, kao i selekciju do 16 godina koja će učestvovati na Svetskom prvenstvu na Malti krajem juna.

Pre angažmana u Turskoj Obradović je bio selektor Kazahstana, a u toj zemlji vodio je i tim Astane. Internacionalno iskustvo sticao je radom u Turskoj, Sloveniji i Saudijskoj Arabiji, dok je u Srbiji radio u Crvenoj zvezdi, ŽAK-u iz Kikinde, Nišu i Šapcu.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.