Početna » Zanimljivosti » Seminar Udruženja vaterpolo trenera 10. decembra u Beogradu

Seminar Udruženja vaterpolo trenera 10. decembra u Beogradu

Seminar, Udruženje vaterpolo trenera Srbije
(Foto: Ivica Veselinov)

Udruženje vaterpolo trenera Srbije će u nedelju, 10. decembra, u velikoj sali Fakulteta za sport Univerziteta „Nikola Tesla“, organizovati seminar za trenere i sve zainteresovane. Na seminaru će biti reči o nekoliko tema. Seminar počinje u 11 časova, a tokom pozdravne reči biće predstavljeni planovi delatnosti i rada UVTS u 2024. godini.

Potom će Uroš Ganović, član ekspertskog tima UVTS, predstaviti pravne aspekte rada Udruženja.

Trener u stručnom štabu Novog Beograda, Bojan Međedović, će održati predavanje o razvijanju aerobije kod mladih vaterpolista

Dejan Perišić, sekretar Tehničkog vaterpolo komiteta Evropske akvatike (bivši LEN) i komesar za takmičenja VSS, će predstaviti nova pravila.

Vladimir Kitanović iz Zavoda za sport i medicinu sporta će u predavanju pod nazivom „Vaterpolo je i za devojčice!“ govoriti o psihološkim osnovama treniranja sportista različitih polova.

Seminar će biti završen analizom rada sa juniorskom i omladinskom reprezentacijom Srbije u 2023, o u okviru koje će Miloš Korolija, selektor naše juniorske selekcije, predstaviti učinak srpskih mlađih kategorija ove godine, ali i osvrnuti se i na koncept igre nacionalnih selekcija Grčke i Španije.

Prisustvo na seminaru je za trenere članove Udruženja obavezno kako bi im bila izdata potvrda da su članovi Udruženja i na taj način dobili ili produžili dozvolju za rad koju izdaje VS Srbije.

Svi članovi Udruženja koji do 8. decembra izmire godišnju članarinu, mogu besplatno da prisustvuju seminaru. Ostali plaćaju kotizaciju.  Za trenere koji su u inostranstvu ili iz opravdanih razloga neće moći da prisustvuju biće obezbeđen prenos.

Sekretar Udruženja vaterpolo trenera Srbije Marko Avramović je u gostovanju u Jutarnjem programu „Studija B“ govorio o aktivnostima UVTS sa posebnim akcentom na predstojeći seminar, koji će 10. decembra biti održan u Beogradu.

Ideja Udruženja je da radimo na obuci, poboljšanju uslova rada i zaštiti trenera. Mnogo naših trenera sa uspehom rade i u zemlji i u inostranstvu. Ali, ne želimo da stanemo ovde gde smo sada, već da idemo napred. Mnogo toga se promenilo u vaterpolu u poslednjih 15 godina. Igra se ubrzala. Potrebno je promeniti način treninga, imati kontakt sa naukom, kako bismo unaprediti rad, a istovremeno zaštitili zdravlje igrača. Cilj nam je da pratimo trendove, kako u radu sa seniorima i seniorkama, tako i sa mlađim kategorijama.

Avramović je najavio predavanja koja će biti održana na predstojećem seminaru, ali i buduće aktivnosti.

Planiramo i regionalne seminare, kao i praktičan rad na terenu. Članovi Udruženja će posećivati klubove kako bi stekli uvid u sistem rada trenera, probleme sa kojima se susreću, sa ciljem da nađemo rešenje kako da im pomognemo da probleme prevaziđu – istakao je Avramović.

Program seminara

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace